Sex lag slåss om två playoffplatser


HockeyAllsvenskan är glödhet just nu. För er som inte riktigt har koll på hur man tar sig upp till SHL och hur kvalet funkar ska jag gå igenom det snabbt.

De två lagen som kommer etta respektive tvåa i grundserien, AIK och Tingsryd i detta fall, spelar en Allsvensk final. Vinnaren av den finalen får spela ett direktkval mot det lag som slutade sist i SHL. Lag 3-8, inklusive det lag som förlorade Allsvenska-finalen spelar en slutspelserie och vinnaren av den spelar kval mot de lag som slutade näst sist i SHL.Såhär ser det ut runt kvalstrecket just nu.

7. Mora IK 75 p
8. Timrå IK 72 p
------------------------------
9. IF Björklöven 71 p
10. IK Pantern 70 p
11. VIK Västerås HK 70 p
12 HC Vita Hästen 69 p

Bara två matcher kvar att spela


Ikväll är det full omgång och det är mycket som står på spel i princip alla matcher. Timrå möter Mora på hemmaplan och skulle Mora vinna den matchen öppnar man upp rejält för de andra lagen att peta ner Timrå. Skulle Timrå å andra sidan vinna krävs det att Panterna och Björklöven vinner båda sina resterande matcher och att Timrå förlorar den sista. Som ni ser kan vad som helst hända och dessa matcher är de absolut roligaste att följa.Det är som slutspelshockey fast med ännu mer känslor. Alla dessa lagen kommer försöka göra allt som krävs för att ta sig upp ovanför strecket. Jag tror vi kommer att få se Mora sluta på en sjundeplats och Västerås på en åttondeplats. Timrå tappade viktiga poäng i senaste matchen mot Sundsvall, en match som man i detta läget måste vinna.