Med lite mer än ett år kvar till det amerikanska presidentvalet är Donald Trump för första gången oddsfavorit att vinna, det visar en sammanställning av betting.se.

Ända sedan de första oddsen till amerikanska presidentvalet släpptes har sittande president Joe Biden varit favorit att vinna enligt spelbolagen. De senaste veckornas turbulens har dock gjort att opinionen vänt och Washington Posts ABC-poll visade att Trump har hela 10% försprång mot Joe Biden – något som fick oddsmarknaden att reagera.

- Det händer extremt mycket på oddsmarknaden i det amerikanska presidentvalet. Jämför vi odds bland alla spelbolag så har Joe Biden hela tiden haft ett försprång, men nu har helt plötsligt Trump störst chans att vinna, säger Leopold Neurath, spelexpert på betting.se.

Ger Trump 36% chans

Trots att den tidigare presidenten Donald Trump är oddsfavorit är valet fortfarande mycket ovist. Spelbolagen ger nämligen Trump cirka 35% vinstchans och Joe Biden cirka 32% vinstchans. Spelbolagen öppnar även upp för Gavin Newsom och Michelle Obama som inte ses som helt orimliga kandidater.

Så ser oddsen ut just nu:

Spelbolag Donald Trump Joe Biden
Betfair 2,86 3,05
Betsson* 2,63 3,00
Unibet* 2,75 2,75
Bet365* 2,50 2,88
Comeon* 2,50 3,00