OS i Tokyo och tennis där allt handlar egentligen om Djokovic. Han har vunnit alla Grand Slam-turneringar. Han har vunnit alla mastersturneringar. Han har vunnit slutspelet. Han har vunnit alla dessa turneringar minst två gånger dessutom.

Men, han saknar ett OS-guld.

Nu ska det vara dags. Nu får han en sista möjlighet att vinna det enda han inte vunnit och han blir då ensam om just det. Roger Federer som också vunnit det mesta har inget OS-guld i singel han heller, och han saknas i Tokyo på grund av en knäskada. Rafael Nadal som också han vunnit nästan allt saknar några masterstitlar, inklusive slutspelet. Federer saknar för övrigt också han ett par mastersturneringar. Så Djokovic är redan den som har den mest kompletta samlingen titlar, men här i Tokyo har han chansen att stänga butiken fullständigt. Dessutom, han har vunnit årets tre första Grand Slam-turneringar. Han har chansen att vinna alla fyra under samma kalenderår, det har ingen av de andra gjort, och om han under detta år dessutom vinner OS, det hade varit något.

Lottningen till OS-tennisen är ute

Lottningen till turneringen är ute. 

Djokovic hamnade på samma halva som de högt seedade konkurrenterna Andrey Rublev och Alexander Zverev. Duktiga unga spelare dessa två, men allt är verkligen upp till Djokovic. Spelar han bara hyfsat ska han ta sig till final.

På den andra halvan är Daniil Medvedev och Stefanos Tsitsipas högst seedade. Många andra duktiga spelare på den halvan, men ändå troligt att de kommer göra upp i semifinal. På den undre halvan finns också den dubbla regerande mästaren Andy Murray. Han börjar mot den seedade ungtuppen Felix Auger-Aliassime och det vore en stor skräll om Murray inte åkte ut direkt. Med andra ord, det lär inte bli några tre raka OS-guld för honom. 

Tyvärr ingen svensk deltagare. Vi har ingen spelare som ens var riktigt nära att klara SOK:s tuffa krav för att få delta. 

Bethards odds på OS-tennisen

Oddsen då? Det finns förstås slutsegrarodds ute och att säga att Djokovic är storfavorit är ingen överdrift överhuvudtaget. 

Samtliga odds kommer från Bethard* som har högst odds i världen på tennis. Ofta med en återbetalningsprocent på uppemot 99% av insatserna. 

Vinnare Tennis-OS Högsta odds Spelbolag
Djokovic 1,60
Medvedev 5,00
Tsitsipas 6,50
Zvarev 9,00
Rublev 14,00
Auger Aliassime 18,00

En skräll utanför dessa sex är högst osannolik. En skräll överhuvudtaget är som synes osannolik, Djokovic är enorm favorit med omkring 60% guldchans. 

Ska man ändå plocka sin outsider så är det väl någon från den undre halvan och då förslagsvis antingen Medvedev eller Tsitsipas. Medvedev har ganska god erfarenhet av att spela för sitt land och har också tidigare visat att han klarar det bra. Han var dominant i ATP-cup i början av den här säsongen. Så varför inte Medvedev. Han har också tidigare visat att han kan bringa Djokovic lite problem om det nu ändå skulle bli Djokovic i final för honom. 

Häng med här på Betting under hela OS för att följa mina bettingtips på tennisen. 

Lättnavigerad sajt
Höga odds
Snabba utbetalningar
Ytterligare villkor: 18+ | Endast nya spelare | www.stodlinjen.se | Spela ansvarsfullt | regler och villkor gäller