Real Madrid - Atletico Madrid var länge ett derby med en självklar vinnare, Real. På senare år har dock Atletico stuckit upp som en rejäl utmanare både i ligan och i Champions League. Nu söker de revansch efter två svidande finalförluster. Första testet blir ikväll, 20:45.

 Real Madrid

Serieledare i ligan och semifinal i Champions League. Real Madrid är på god väg att göra en alldeles strålande säsong, men det gäller att inte slappna av för annars kan de gå titellösa, och de skulle vara en enorm besvikelse. Näst sista anhalten i Champions League blir lokalrivalen Atletico Madrid, två lag som stött på varandra flera gånger i turneringen de senaste åren. De flesta har säkert finalerna 13/14 och 15/16 på näthinnan, två matcher där Real drog längsta strået i förlängning respektive straffläggning.

Mycket talar för dem även i den här semifinalen. Ser man till inbördes möten, både i ligan och i Champions League, har de ett klart övertag. Lägg därtill ett ganska gynnsamt skadeläge och form så blir bilden av Real som favoriter än mer tydlig. Men Atletico Madrid med Diego Simeone bakom spakarna, är väldigt luriga. De är oerhört starka defensivt och släpper inte till många målchanser. Sedan vet han precis vilka knappar han ska trycka på för att få ut maximalt av spelarna.

Någon överkörning lär det alltså inte bli för Real, och det är Zidane nog medveten om.

Följande spelare saknas ikväll: Pepe, Bale och Coentrao.

Atletico Madrid

Atletico har gjort en helt ok säsong, varken mer eller mindre. En tredjeplats i ligan är godkänt och ungefär vad man räknade med. Semifinal i Champions League är såklart riktigt bra. Nu kommer det stora testet när inga mindre än Real Madrid står på andra sidan, ännu en gång. De senaste åren har Atletico åkt på några riktigt tunga smällar, och nu jagar de revansch!

Hur stora är chanserna då? Relativt små, skulle vi säga. De har helt enkelt inte samma toppar i laget som Real, även om lagmaskineriet som alltid fungerar. Dessutom är det rejäla ytterbacksproblem i laget då José Gimenez, Juanfran och Sime Vrsaljko saknas. Det innebär att Lucas Hernandez kommer att spela, vilket är en klar försvagning.

I övrigt lär Kevin Gameiro gå in från start efter att ha gjort en succécomeback i senaste ligamatchen med två mål.

Hitta de bästa spelen på matchen hos Bethard!