Efter att United sparkat Mourinho har det dragit ihop sig rejält i kampen om topp 4. Från att ha varit nio poäng till den sista Champions League-platsen har laget nu tagit sex raka segrar i ligan och är bara tre poäng från topp 4. Det råder dock tuff konkurrens om platserna när Tottenham, Chelsea, United och Arsenal alla slåss om två platser. Att Manchester City eller Liverpool tar de två första platserna i tabellen håller nog alla med om. Nedan följer en genomgång om de fyra lagens chanser att få spela i Champions League nästa säsong med odds. Alla odds är hämtade från Bethard!

Betta på Premier League hos Bethard

Tottenham - Odds 1,22

Spurs har haft en bra säsong trots att man har flest förluster av alla topp 6-lag, hela sex stycken. Dock ligger man sju poäng före såväl Arsenal som United och detta tack vare att man inte spelat en enda match oavgjord under säsongen. Det som talar för laget är den fina högsta nivån som man sitter på plus att formen är god. På de nio senaste ligamatcherna har man vunnit sju och förlorat två.

Det som får lagets fans att skruva på sig en aning är dock skadeläget i truppen plus det tighta spelschemat. Tottenham är i semifinal i Carabao Cup, tog sig vidare i FA-cupen, spelar åttondelsfinal i Champions League och vill nå en bra placering i ligan. Samtidigt skadade sig lagets största stjärna Harry Kane i förlustmatchen mot Manchester United och i senaste matchen mot Fulham gick den offensive spelfördelaren Dele Alli ut skadad. Truppen är inte den bredaste och det återstår att se hur man kan hantera att slåss på fyra fronter utan sina två bästa spelare. 

Chelsea - Odds 1,44

Chelsea såg ett tag ut att vara med i kampen om ligatiteln men får snarare nu kämpa för att hålla sig kvar bland de fyra bästa lagen i tabellen. Efter helgens förlust mot Arsenal med 2-0 har man nu bara tre poäng till godo på just Arsenal och Manchester United som jagar bakom. De blåklädda Londonlaget har ett bra lag men saknar en notorisk målskytt. Giroud håller inte riktigt för att starta och göra mål vecka ut och vecka in och Morata har inte imponerat under säsongen med endast fem mål och fanns inte ens med på bänken mot Arsenal. Chelsea behöver nog värva in en anfallare innan den 1 februari om inte Europa League ska bli enda vägen till Champions League nästa säsong. 

Laget är faktiskt favoriter att vinna turneringen där man i första slutspelsrundan ställs mot Malmö FF. Precis som Tottenham slåss laget på fyra fronter då man också är i semifinal i Carabao Cup, har tagit sig vidare i FA-cupen och spelar slutspel i Europa League. Det blir upp till Sarri att balansera truppen på rätt sätt.

Manchester United - Odds 2,40

Efter förlusten med 3-1 borta mot Liverpool låg United 9 poäng från topp 4 och hade en målskillnad på -2. In kom klubblegendaren Ole Gunnar Solskjaer och efter en månad vid rodret är laget tre poäng bakom Chelsea, har en målskillnad på + 13 och har sex raka segrar i ligan. Glädjen är tillbaka i laget som nu helt plötsligt har stor chans att nå en plats i Champions League nästa år. Visst har man FA-cupen, CL och PL att kombinera men med PSG i åttondelsfinalen talar de mesta för att man kommer att kunna fokusera på ligan. 

Skulle Solskjaer lyckas ta laget till Champions League vore det en enorm bedrift, men efter sju raka segrar i alla turneringar är allt möjligt för den röda delen av Manchester.

Arsenal - Odds 4,35

Trots att man bara är tre poäng upp till topp 4 verkar oddssättarna inte tro att "The Gunners" ska kunna klara bedriften. Första säsongen utan Arséne Wenger på denna sidan millenniet har varit bra för laget som behövde en ny röst i omklädningsrummet. Segern senast mot Chelsea var oerhört viktig för Arsenal som annars hade varit nio poäng efter. Det som talar för Arsenal är att man har en målskytt av rang i Aubameyang men frågan är om truppen är tillräckligt bred för att kunna orka med slutskedet av Premier League + Fa-cupen och Europa League.