Vi närmar oss mitten av tennissäsongen och då jag hade tänkt blanda rena sportkrönikor med lite allmäna tankar, eller om man så vill försöka sprida lite lärdom kring betting, här på sajten, jag tycker vi kan ta och prata lite om huruvida det kan vara klokt att göra vissa långtidsplaceringar rörande resten av säsongen.

Jag har kollat in utbudet hos bet365 och åtminstone hittat en grej som jag betraktar som riktigt intressant. Registrera med fördel konto där alltså, så ni kan placera spelet. Här finns 500 kronor i bonus att hämta.

Vad hade jag tänkt mig då?

Har ni sett Andy Murray spela tennis på slutet? Jag har gjort det. Han är en av mina absoluta favoritspelare, så man kan lugnt säga att jag känner honom som spelare. Jag missar sällan matcher han spelar. Det verkar som att det blev lite väl tungt ansvar att bära för honom att vara världsetta för den här säsongen har verkligen såhär långt varit en katastrof för honom, och då är vi alltså drygt fyra månader in i säsongen och närmar oss halvtid. Så långa formsvackor ska man inte behöva ha. Han har helt enkelt enorma problem med sitt spel för närvarande. Han har en vunnen turnering, i Dubai, men det ska sägas att han där egentligen inte behövde slå någon bra spelare. Dessutom en final i Doha och en semifinal förra veckan i Barcelona. Resultat som i stort sett alla tennisspelare bara kan drömma om, men för Murrays del har säsongen varit något av det sämre han presterat. Han parkerar just nu på 11:e plats på årsrankingen, och den placeringen ljuger inte. Han har verkligen inte varit bättre, varken spel- eller resultatmässigt.

Nu grussäsong, och det kommer inte bli bättre. Murray har grus som sitt överlägset sämsta underlag och även om han alltså gick till semi i Barcelona förra veckan, han var absolut inte värd det. Han var exempelvis rejält underlägsen Albert Ramos redan i kvarten. Murray kommer inte vara något hot om de stora titlarna nu under grussäsongen, särskilt inte som en viss Rafael Nadal hittat en sån där grusform som gör honom nästan oslagbar. Åtminstone för Murray. När Nadal spelar såhär kan inte Murray slå honom på grus, hur bra han än spelar. Med andra ord, Murray kommer inte vinna Franska Öppna som startar om en knapp månad.

Jag kan väl kanske avslöja var jag vill komma. Det objekt jag finner stort intresse i är det att Murray inte ska vinna någon Grand Slam-turnering under 2017. Just nu får man 2.25 hos bet365* på detta, och jag anser att det är på tok och åter på tok för högt.

Sen kommer Wimbledon, och det är där Murray har sin största chans. Men där kommer han få tampas med tidernas överlägset bästa grässpelare, Roger Federer. Samma Federer som såhär långt i år varit totalt överlägsen på hardcourt. När han får sitt älskade gräs under fötterna, det kommer inte bli lättare att tas med honom. Dessutom, Wimbledon är ett par månader bort, och stor chans, eller för Murrays del, risk att Novak Djokovic innan dess ska ha kommit igång och gör han det, då känns det genast snudd på osannolikt att Murray ska ta hem turneringen, även om han skulle hitta formen. Lägg därtill att det finns ett par högkapabla servemonster i Milos Raonic och Nick Kyrgios som ser Wimbledon som sin stora chans att få med sig en slam. Jag tror inte Murray vinner Wimbledon heller.

Sen kommer US Open och när vi börjar närma oss månadsskiftet augusti/september, så är risken för Murrays del enorm att Djokovic blivit sig själv igen och har han det, då är Murray alltid rejält bakom honom i hackordningen. Federer kommer vara där också och med tanke på hans överlägsenhet hittills i år, större chans att han vinner än att Murray gör det skulle jag säga. Nadal kommer vara där också, och antagligen inte vara mindre farlig än han var när han bara var några få poäng från att plocka hem Australian Open tidigare i år. Flera unga spelare också med Kyrgios i spetsen som fortfarande utvecklas rejält och om några månader säkert kan vara ett hot. Jag håller det inte som särskilt troligt att Murray vinner US Open heller.

Och om mina förutspåelser hittills faller in, då är det bara att plocka ut vinsten. 2.25, jag tycker ärligt talat det är skitbra, det är klart mer än 50% chans att Murray inte vinner någon slam i år. Djokovic står exempelvis i samma odds på att inte vinna någon, 2.25. Det krävs inte någon större analytisk förmåga för att slå fast att det är bra mycket större chans att han plockar minst en än att Murray gör det. Har man en slant över nu som man inte behöver, då tycker jag det kan vara en ack så god idé att placera den i detta, så har man mer än dubblat samma peng framåt mitten på september. Bra ränta, minst sagt.

Vill nu snacka igenom spelet mer med mig, jag finns på twitter som @thorstenssonare.