Lördagskvällen börjar smyga sig på och för oss som gjort misstaget att bli pålurade produktionen av ett par illbattingar handlar det vid den här tiden snarare om att maniskt kolla igenom tvmatchen.nu för femte gången idag än att korka upp den andra, tredje, eller för den delen, fjärde ölen för er lyckliga rackare som startade redan till den tidiga PL-matchen.

Vad har vi då ikväll i sportväg? Ganska lite faktiskt. Vi ska ta revansch på ryssarna från igår. Just nu möter vi dem i handboll, och där kommer vi inte torska, det kan jag säga efter att ha sett bortamatchen mot dem tidigare i veckan. Och så ska vi även köra över ryssarnas gamla krigsfiender tyskarna i hockey. Borde också gå rätt smärtfritt. I övrigt, nja, det ser torftigt ut på sportfronten, tyvärr.

Om jag hade fått välja, hur hade det då sett ut?

För några år sen, då jag fortfarande hade känslan att allt var möjlighet, innan bitterheten och lättjan slog till, då hade jag antagligen tänkt att jag skulle hålla den här idén för mig själv för vem vet, plötsligt kanske man ramlar över möjligheten att göra det. Numera, det är nog ganska liten risk att jag skulle ge mig på något sånt, kan man säga.

Inte så mycket diskussion kring att UFC är en framgångssaga va? De har verkligen lyckats med något helt fantastisk. En organisation som gjort en hel idrott till sin egen och helt saknar konkurrens, och då menar jag verkligen helt. Visst, det arrangeras en del galor, men ingen som riktigt lyckas få något att lyfta, vad jag vet i alla fall. Dessutom har de lyckats med någonting som i dagens läge borde vara i princip omöjligt. De tjänar massor och åter massor av pengar men själva idrottsmännen, de som i princip är anställda av UFC, de tjänar faktiskt rätt risigt, åtminstone jämfört med andra idrottsmän. UFC-ägarna tar pengarna istället och vad ska de som slåss göra, de har ju liksom inget alternativ. Så är de i allmänhet kanske inte särskilt smarta heller i och för sig, men det hade blivit svårt att få till något bättre för dem i alla fall. UFC har styrt upp det sanslöst bra för sig.

Hockeysäsongen är slut i Sverige och ishallarna står tomma. Jag förstår faktiskt inte varför inte någon ger sig på att åka runt i landets småstäder och arrangera något liknande. Mycket mindre på alla sätt givetvis. Snälla nån, vi är i Sverige. Vi ska veta vår plats och hur stort man kan göra saker och ting men det är knappast något tvivel kring att intresset för MMA är i topp i landet. Kolla bara på hur ofta UFC tar hit sina galor. Klart oftare än de kommer till andra europeiska länder, särskilt de länder som är av samma storlek som Sverige. Ovanpå det så, jag skulle nog säga att intresset för sånt här egentligen är större på landsbygden än det är i storstäderna så att åka runt till Jönköping, Karlstad, Örnsköldsvik, Gävle, och så vidare, jag tror det skulle bli rejäl succé. Eller rättare sagt, jag skulle nog påstå att succén skulle vara garanterad, delvis beroende på att om något sånt kom till en småstad, då skulle alla vilja gå. Jag minns hur det för tiotalet år sen kom någon slags kickboxningsgala till Uppsala och Fyrishov. Ingen hade i princip en aning om vad det var, men alla ville ju se folk slåss och Fyrishovs A-hall, som aldrig någonsin säljs ut av någon annan idrott i staden, var plötsligt proppfull. Jag var där, och det var trevligt, men man kan väl säga att det med dagens utveckling hade gått att göra på ett aningen bättre sätt, särskilt som den typ av MMA som nu finns är aningen coolare än den tidens kickboxning. Resultatet hade dock varit detsamma, det hade varit fullsatt nu också. Dessutom, en klar fördel med den här typen av idrott, man är egentligen väldigt oberoende av att hålla hög nivå på själva sporten. Folk vill se folk slåss, sen om de är bra, det är så klart en fördel, men ska man vara sådär riktigt rak och ärlig i sitt tänkande, när nivån är lägre kan det inom den här idrotten "hända" lite mer, så att säga. Sen finns det alltid någon lokal lirare som är bra på att slåss, en sån där som alla känner till och vet vem det är, att slänga in en sån i varje stad skulle bara ytterligare garantera intresset.

Men allra mest av allt, då skulle vi sorgliga småbarnsföräldrar ha något att se framemot på lördagskvällarna, för det skulle ju tv-sändas också, naturligtvis.

Ikväll får vi nöja oss med en gala i någon form av brittisk underdivision till UFC, eller vad vi ska kalla det. Cage Warriors 83 från Newport, Wales. Sänds på Viaplay och om ni är lite spelsugna, Unibet har odds på kalaset. Just nu inte mindre än 200% startbonus där om ni använder den här länken så har ni ännu inte reggat konto där, gör det.

Vad säger vi om det här då? Borde vi rent av ta in en MMA-rekare här på sajten? Prata med mig på twitter - @thorstenssonare.