Atletico Madrid och Real Madrid är redan där, och nu ska det avgöras vilka två andra lag som kniper de sista semifinalplatserna. 20:45 är det avspark i två heta matcher, Monaco-Dortmund och Barcelona-Juventus. 

Kan Barcelona göra om bragden och vända hemma?

Vi alla minns hur det såg ut i åttondelsfinalen för Barca, PSG hade en betryggande 4-0-ledning från första mötet och skulle bara hålla ut i returen på Camp Nou. Riktigt så enkelt blev det inte... Resultatet blev istället 6-1 till Barcelona och en av Champions League-historiens sjukaste vändning var ett faktum. Många Barcafans hoppas såklart på att något liknande ska ske ikväll när laget har 0-3 att ta igen mot Juventus.

Finns det en chans att de kan vända den här matchen? Vi svarar nej på den frågan. Juventus är inte som PSG, de är ett mycket mer organiserat lag som är experter på att försvara en ledning. De har rutin från liknande matcher i Champions League som kommer bli mycket betydelsefull, och ser man till lagens form är det Juventus som har bästa utgångsläget. De har tre raka vinster i ryggen, trots att de roterat ganska kraftigt i truppen. Barcelona å andra sidan har två förluster och en vinst på de tre senaste.

I Juventus saknas enbart Marko Pjaca medan Barcelona får klara sig utan Rafinha och Aleix Vidal.

Bra utgångsläge för Monaco mot Dortmund

Det blev en märklig första match nere i Tyskland efter attacken mot Dortmunds spelarbuss. Matchen blev uppskjuten en dag och känslan var att Dortmund inte riktigt var där rent mentalt, vilket givetvis är rimligt. Monaco vann till slut med 3-2 vilket innebär att det är fransmännen som sitter i förarsätet ikväll. Vi kan räkna med en riktigt frejdig match med två lag som kommer gå framåt. Dortmund är piskade att vinna med två mål, och de får helst inte släppa in något med tanke på bortamålsfördelen Monaco har.

I Monaco saknas skicklige högerbacken Fabinho, Djidril Sidebe, Guido Carillo och Gabriel Boschilla. Dortmund kommer till spel utan Marc Bartra, Andre Schürrle, Sebastian Rode och Mario Götze.

Spela på Champions League hos Folkeautomaten