Fem av de åtta åttondelsfinalerna i den engelska Ligacupen spelades under gårdagen och ikväll fortsätter EFL Cup med de resterande tre mötena. Vi finner inte minst ett hett Manchester-derby på spelschemat där båda lagen har revansch att kräva.

Manchester United – Manchester City | Avspark 21.00

Manchester är staden och Old Trafford är spelplatsen för detta gigantiska rivalmöte mellan Manchester United och Manchester City. Det handlar om två klubbar som söker revansch från tidigare resultat och inte minst United som senast blev överkörda av Chelsea med 4 – 0.

Mourinho och kompani ställs mot serieledaren Guardiola och hans manskap i en ligacupmatch som på förhand känns väldigt oviss. United svajar ordentligt och City har inte vunnit på fem raka matcher. Nu letar båda lagen formen och vilket ypperligt tillfälle de har att hitta segerspåret! Åttondelsfinal i EFL Cup är inte något som alla lag lägger stor vikt vid men denna drabbning betyder mer än så. Det handlar om den eviga rivaliteten mellan Mourinho och Pep, ett derby med hög rivalitet och en historia mellan två klubbar som sträcker sig långt tillbaka. Fansen kräver seger och detta gäller båda lagen.


Ser vi till inbördes möten så segrade City mot United senast på Old Trafford med 1 – 2. Dessförinnan hade United besegrat City på Etihad Stadium med 0 – 1. Studerar vi statistiken ännu djupare finner vi 37 möten lagen emellan sedan början av 2000-talet. 14 av dessa slutat i City-seger, 17 i United-seger och 6 har slutat i delad pott. En viss fördel för United som nu dessutom spelar på hemmaplan men som på senare år stött på problem mot det stjärnspäckade rivallaget. På de senaste 10 matcherna har Manchester City 6 segrar, United har 3 och en match har slutat oavgjort.

Men United spelar på hemmaplan inför sina passionerade supportrar och här är laget allt som oftast favoriter och ikväll är det inget undantag. Båda lagen har dålig form och kommer dessutom säkerligen ställa över ett antal spelare vardera. Det kan egentligen sluta hur som helst men krysset ligger närmast till hands! Oavsett resultat är det en het drabbning som vi kommer att bevittna och med spänning inväntar vi derbyt!

Manchester United – 2.55 | Oavgjort – 3.30 | Manchester City – 2.70

Spela på matchen hos Expekt!