Nu är det dags för årets mest prestigefyllda turneringen inom Counter Strike esports. Alla världens bästa lag samlas under IEM Rio för att kämpa om förstapriset på 1 250 000$. Majors, som de största turneringarna i CSGO kallas, organiseras bara två gånger om året. Därför har de blivit de turneringar som har absolut störst betydelse.

Turneringen är uppdelad i tre olika stadier:
Challenger
Legends
Champions

Challenger Stage inleder turneringen den 31 Oktober där lag som fått de sämsta kvalplatserna får slåss mot varandra. De som går vidare därifrån får sedan tillsammans med lagen i Legends Stage spela om att gå vidare till turneringens Champions Stage, vilket är turneringens finalspel. Är man bara intresserad av finalmatcherna så räcker det sig att man bänkar sig mellan den 10e och 13e November. Totalt är det 24 lag som deltar men endast 8 kommer ta sig till Champions Stage. Stenhård konkurrens, med andra ord.

Odds på IEM Rio vinnare 2022

Att följa denna turneringen utan någon egen involvering är spännande nog bara det, men vill man göra det ännu roligare och ännu mer spännande tycker vi att man kan ge sig på att själv spela på matcherna. Bästa oddsen på IEM Rio hittar du på en rad av de olika bettingsidor vi länkar här på vår sida. Bara för att göra det lättare för er har vi valt att lista några av alla sidor som erbjuder Rio odds här nedan. 

Bästa spelbolag för IEM Rio 2022

Hos Expekt* hittar du förutom en grym bonus även en stort utbud av cs go odds. Vill du inte vänta fram till majorn så har du redan nu alternativen att spela på några av alla de andra matcher som spelas fram tills dess. Under turneringen kommer de erbjuda spel på samtliga stadier, alltså Challenger Stage, Legends Stage  och Champions Stage.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

Även SpeedyBet* kommer att erbjuda IEM Rio Odds under hela turneringen från den 31 Oktober fram tills finalen den 13 November. Läser du nedan kommer du att få lite tips på vilka som är favoriter inför turneringen. Kan vara en bra idé för den som inte har så mycket koll från början.

Betting med enkel registrering

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: SpeedyBet* erbjuder ingen välkomstbonus just nu

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+

ComeOn*! har varit med oss i många år vid det här laget och gång på gång visat att de är en av Sveriges bästa sidor när det kommer till betting. När det kommer till spel på Rio Major 2022 blir man också allt annat än besviken. Här kommer du att med bra odds kunna spela på samtliga matcher.

Dubbelt upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Upp till 750 kr i välkomstbonus!
Bra utbud och odds
Smidiga utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 5.00x insättning och bonus till minsta oddset 2,00.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 7500 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Ytterligare villkor: Gäller endast nya kunder vid första speltillfälle
Villkor och krav:  Referera till ComeOn för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande+18. Välkomstbonusen gäller endast nya kunder vid första speltillfälle. Min insättning 100 kr. Maxbonus upp till 1000 kr. Maxinsats är 200 kr per spelomgång.

Hos LeoVegas* kan du inför ditt första spel på IEM Rio Major 2022 ta del av deras väldigt generösa bonus. Vid din första insättning på minst 100 SEK får du 100 SEK extra att spela för, helt omsättningsfritt. Använder du dessa till IEM Rio Odds kan du med lite tur och skicklighet vinna riktigt stort. De kommer dessutom att erbjuda en hel del live odds när turneringen väl kommit igång.

100 SEK freebet

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
100 kr freebet i välkomstbonus!
Bäst i mobilen
Hög trovärdighet
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Innan eventuellt uttag kan göras måste insättningen omsättas minst en gång.

Ytterligare villkor: Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar.
Villkor och krav:  Referera till LeoVegas för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+, Erbjudandet gäller nya spelare, Min. insättning 100 kr, Max 100 SEK som freebet

Denna gigant på den svenska bettingmarknaden visar även de att de inte är rädda att hoppa på nya sporter. Ju närmre turneringen vi kommer så kommer fler och fler IEM Rio Odds dyka upp på sidan. Som alltid hittar du väldigt bra odds och du kommer även här kunna hitta en hel del live odds.

100 kronor gratisspel på sport

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
100 kr gratisspel
Svensk gigant inom betting
Specialodds på film och politik
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Villkor och krav:  Referera till Unibet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Välkomstbonusens värde är max 100 kronor. Min insättning 100 kr.

Vem kommer vinna IEM Rio 2022?

Exakt vem som kommer att vinna är förstås omöjligt att säga. Men, kollar man den världsranking som HLTV sammanställer varje vecka så kan man göra relativt kvalificerade gissningar när man ska spela på IEM Rio odds. Nedan hittar du några av de som både vi och många experter ser som favoriter inför turneringen.

Faze

Faze har under lång tid varit en dominerande kraft när det kommer till Counter Strike esports. Trots att de åkte ut relativt tidigt, med deras mått mätt, under ESL Pro League Season 16 finns det ingen anledning att tro att deras starka form skulle vara över. Förlusten mot Cloud9 fick vissa att tvivla, men vi står fast vid att Karrigan och hans mannar kommer att prestera bra även i denna turnering. Kommer det att räcka till en vinst? Vem vet, men det är absolut en bra gissning. 

NAVI

Tvåa på listan hittar vi NAVI, Natus Vincere, som med hjälp av S1mple gång på gång visat att de är en kraft att räkna med. S1mple, som är den ohotat bästa spelaren i världen, är dessutom omringad av fyra andra kvalitetsspelare. B1t som är en ung talang har tagit på sig ett stort ansvar i laget och tagit sin position som entry fragger med bravur. Deras IEM Rio Odds kommer antagligen vara relativt låga av en rad goda anledningar. Vi ser fram emot att följa deras resa mot en eventuell turneringsvinst. 

Vitality

Vitality är även de ledde av en de absolut bästa spelarna i världen – Zywoo. Trots att det gick lite knackigt i deras förra stora turnering anser många experter att även de är ett lag att räkna med när det kommer till CS GO odds under IEM Rio 2022. De är kända för att ha en väldigt underhållande spelstil, vilket bara det gör att vi kommer att följa deras matcher med spänning.  

Liquid

Liquid har under de senaste åren tappat lite av deras status som storlag inom Counter Strike esport. Deras nuvarande ryska femma har dock gjort det alldeles klart för alla fans att de kommer göra allt för att ändra på detta. Denna IEM Rio Major 2022 är en ypperlig chans för dem att visa att de fortfarande förtjänar en plats i den absoluta världstoppen. 

Cloud 9

Cloud 9 startar förvisso i “Challenger Stage” och har en lång väg mot en turneringsvinst. Med tanke på deras form under den senaste månaden är det dock inte orimligt att tro att de kommer kunna ta sig vidare hela vägen mot Legends Stage. Glöm inte heller att välja de bästa oddsen på IEM Rio för att optimera dina vinster. 

Om IEM Rio 2022

Turneringen, som vi nämnde i introduktionen, är en så kallad major inom Counter Strike. En major är en turnering som endast organiseras två gånger om året och har därför blivit de turneringar med absolut störst prestige. En majorvinst är vad alla spelare drömmer om. Precis som unga fotbollsspelare drömmer om Champions League, så drömmer unga CSGO spelare om en major. Under åren har utvecklingen gått spikrakt uppåt. Vinsten för den som vinner IEM Rio 2022 är hela 1 250 000$. Jämför man detta med spelets första major som “endast” hade 250 000$ som vinst ser man den enorma utvecklingskurvan. 

Under denna major så får dessutom en hel del nykomlingar chansen att ta sig in i turneringen. Att dela upp turneringen i olika stadier är relativt nytt och lagen i Challenger Stage består av flera lag som annars kanske bara kunnat drömma om en major. Bland annat hittar vi GamerLegion som är ett av de tre lag som har en svensk spelare. Vinnaren av hela turneringen krönas sedan under en finalmatch den 13 November. Vi längtar inte bara efter spännande matcher, utan också efter de grymma IEM Rio Odds vi kan förvänta oss. 

FAQ

Vilket lag är favorit inför IEM Rio 2022?

De två största favoriterna inför turneringen är Faze och NAVI.

När börjar IEM Rio 2022?

Challenger Stage sträcker sig från 31a Oktober till 3e November, Legends Stage 5e till 8e November och Champions Stage 10 till 13e November.

Finns det några svenska lag på Rio Major 2022?

Det enda svensklaget som är med i turneringen är NIP som består av Brollan, hampus och REZ.

Vad är priset för de som vinner turneringen?

Vinsten är 1 250 000$.