Chile mot Tyskland, final i Confederations Cup, ett bättre sätt avsluta helgen på. Lagen möttes redan i gruppspelet i en match som slutade 1–1 efter två mål i första halvlek. Tyskland går in som favoriter till att lyfta pokalen men är det något vi lärt oss med tiden så är det att Chile alltid höjer sig ett snäpp eller två när det verkligen gäller.

 

Joachim Löw är lugn inför finalen

Tyskland kom till mästerskapet med en rad överraskningar i truppen då flera utav de mer rutinerade spelarna lämnades kvar hemma. Vila inför VM 2018 sades vara anledningen och många började tvivla på Tysklands chanser i årets Confederations Cup. Fyra matcher senare kan vi konstatera att det ’’unga Tyskland’’ har tagit chansen och verkligen imponerat på vägen fram till finalen. Man vann sin grupp och tog sig sedan an Mexiko i semifinalen där man tog en behaglig 4–1 seger.

Leon Goretzka, Timo Werner och Lars Stindl är några utav spelarna som visat sig från sin bästa sida i detta mästerskap. Med snabba omställningar och ett väl fungerande försvar så har tyskarna varit otroligt svårslagna.

Joachim Löw har gått ut inför finalen och sagt att han inte blir förvånad om hans lag plockar hem turneringen. Laget har enligt honom växt under tävlingens gång och kemin spelarna emellan är bättre än någonsin. Flera utav spelarna som finns med i truppen har en god chans att slå sig in i nästa års trupp till VM enligt Löw.

 

Hårt kämpande Chile

4 mål på lika många matcher har tagit Chile till denna final. Det har inte varit någon sprudlande fotboll kring de regerande Copa America-mästarna. Hårt jobb och ett furiöst presspel har tagit laget hela vägen till finalen när man nu ställs mot det klart tuffaste motståndet såhär långt. Det vill till att en spelare som Alexis Sanchez har en bra dag på jobbet om Chile ska kunna hota Tyskland.

 

Presspelet blir avgörande

Om Chile klarar av att hålla uppe sin höga press utan att tappa formationen under 90 minuter så blir man farliga. Det gäller att man inte fuskar en meter mot ett Tyskland som behärskar omställningsspelet bättre än något annat lag. Känslan är att Chile kan vara aningen slitna efter 120 minuter fotboll mot Portugal i semifinalen, att jämför med Tyskland som tog en mycket behaglig seger mot Mexiko.

Tyskland att vinna turneringen försäkrar oss mot en eventuell förlängning, för vi vet alla vilket lag det är som vinner om det skulle vara oavgjort efter fulltid.

 

Speltips för finalen: Tyskland att lyfta pokalen 1.75@bet365*