Det börjar dra ihop sig i Confederations Cup, och i eftermiddag ska det avgöras vilka lag som går till semifinal. Tyskland ligger tvåa i Grupp B på 4 poäng, lika många som Chile. Utgångsläget är därmed gynnsamt för Tyskarna som bör vinna mot Kamerun. Här är förutsättningarna inför matchen Tyskland-Kamerun i Sochi. 

 

Ungt och hungrigt Tyskland

Tyskland tog sig till Confed genom VM-guldet i Brasilien 2014. Trots att de stora stjärnorna lämnats utanför truppen har man ett riktigt starkt lag och räknas som storfavorit att vinna turneringen. Och det började bra med vinst i första matchen mot Australien med 3-2 efter mål av Julian Draxler, Leon Groetzka samt Lars Stindl.

I andra matchen väntade Chile och det blev desto tuffare. Slutresultatet skrevs till 1-1 i en match där Alexis Sanchez var den stora behållningen. Arsenal-anfallaren gjorde inte bara lagets enda mål utan låg även bakom det mesta framåt. Tyskarnas mål gjordes av Lars Stindl, hans andra totalt i turneringen. 

Motståndarna Kamerun kvalificerade sig genom att vinna Afrikanska Mästerskapen. De förlorade öppningsmatchen mot Chile med 2-0 och spelade 1-1 i nästa mot Australien. Det är ett lag som saknar större stjärnor, egentligen är det bara en spelare som sticker ut, anfallaren Vincent Aboubakar från Besiktas. 

 

Håll koll på:

 

  • Lars Stindl 

Kanske en doldis för många, men i Tyskland har han gjort sig ett namn. Spelar till vardags i Borussia Mönchengladbach där han förra säsongen gjorde stabila 11 mål på 30 matcher. Och då ska det tilläggas att han snurrat runt på en del positioner. Han kan spela innermittfältare, yttermittfältare och anfallare. Stindl är bästa målskytt hittills med 2 strutar. 

  • Timo Werner

En oerhört snabb och teknisk spelare som är riktigt vass i djupled. 21-åringen var en starkt bidragande orsak till att nykomlingen RB Leipzig nådde kval till Europa League. Med 21 mål på 31 matcher hamnade han fyra i Bundesliga:s skytteliga. Inte illa pinkat för en så ung spelare. 

  • Julian Draxler

Man måste självklart nämna lagkaptenen Draxler här. Även om han bara är 21 år gammal känns det som att han varit med i evigheter. PSG:s storstjärna är Tysklands viktigaste spelare och bär upp stora delar av anfallsspelet.