Det är inget snack om att kvällens derby mellan Manchester City och Manchester United blir en riktig ångestmatch. Oavsett hur det går vet vi att ett lag kommer få det tufft att nå Champions League. Ska vi vara riktigt drastiska kan det också bli så att kvällens match kan avgöra vilken tränare som får sparken först. För om något av lagen skulle missa Champions League vore det ett stort fiasko med tanke på alla pengar som spenderats på nyförvärv.

Nattsvart skadeläge i United

Manchester United har det klart tuffaste skadeläget. Bortsett från Juan Mata, Phil Jones och Chris Smalling som varit borta ett tag saknas även Zlatan Ibrahimovic, Marcus Rojo samt Paul Pogba. Det är ett gäng kännbara tapp där, helt klart. Vi kan utgå från att Darmian kommer starta i backlinjen, Fellaini på mitten och Rashford längst fram. Den sistnämnde får nu chansen att visa sig på sin bästa position, nämligen som central anfallare där han var så framgångsrik i segermatchen mot Chelsea.

Det ska också nämnas att även Manchester City dragits med en hel del skador på sistone. Som tur är för deras del verkar det som att man får tillbaka några nyckelspelare. Silva, Agüero, Fernandinho, Stones har genomgått ett sena tester och sägs nu vara fit for fight. Däremot saknas Bacary Sagna och förmodligen Gabriel Jesus som inte är helt redo än.

[bookmaker_bonus id=2]

Två pressade tränare som måste vinna

Vi var inne på det lite tidigare, men det är verkligen så att båda lagen i princip måste vinna för att inte halka för långt efter topp 4. Uniteds säsong kan visserligen räddas upp av en Europa League-titel, men det vore en rejäl besvikelse att inte nå en Champions League-plats i ligan. Detsamma gäller City som också plöjt ner hundratals miljoner på nyförvärv inför säsongen. Det var i år de skulle tillbaka till toppen - det var nu man skulle växla upp. Så har det verkligen inte blivit för något av lagen...

Tips

I slutändan tror vi ändå att City tar hem det här, hemmaplansfördelen och Uniteds dystra skadeläge talar i alla fall för det. City känns snäppet vassare om man ser till spelare för spelare, framför allt på mittfältet. Den raka ettan på Manchester City står för närvarande i 1.88 hos Unibet.