Idag är det dags för kvartsfinal i FA-cupen på Riverside Stadium då Middlesbrough tar emot Manchester City. Biljetterna är slutsålda och det är ett hemmalag som lär vara heltaggat, för så här nära en titel har man inte varit på väldigt länge. Men det kommer knappast bli någon lätt uppgift. Laget från norra England har sladdat rejält i ligan och ligger just nu på nedflyttningsplats med tre poäng upp till säker mark. Man har en riktigt dålig form och spelet har hackat betänkligt. Det innebär å andra sidan att man inte har särskilt mycket att förlora.

City med fokus på CL går ändå in som storfavoriter

Gästerna Manchester City har blandat och gett den här säsongen, nu senast stod man för en svag insats hemma mot Stoke City. Och nu är de inne i en mycket intensiv period med ett stundande returmöte mot Monaco på tisdag. Tränare Guardiola har därför aviserat att man kommer rotera i truppen. Vi kan alltså räkna med att några nyckelspelare vilas i denna match. Någon som äntligen kan komma att få ordentlig speltid är Fabian Delph, floppvärvningen som köptes in dyrt från Aston Villa inför säsongen 15/16.

Det är tydligt att City ser Champions League och ligan som betydligt viktigare än det här. Oavsett vilket lär man inte ha några problem att städa av ett Middlesbrough som ser svaga ut.

Skadeläget ser relativt ljust ut i båda lagen. Boro kommer till spel utan försvararna Daniel Ayala, Calum Chambers samt George Friend. I Manchester City saknas Gabriel Jesus, İlkay Gündoğan och Vincent Kompany.

Någon att hålla koll på idag är Adam Clayton, mittfältaren i hemmalaget som fostrades i Manchester City. I en intervju med BBC visar han sin tacksamhet mot klubben och säger att han inte skulle vara där han är idag utan deras utbildning. Han har stått för en fin säsong och lär vara extra taggad idag mot sin forna arbetsgivare.

Manchester City är storfavoriter och bör ta hem det här tämligen komfortabelt, även om man väntas vila några spelare. Samtidigt lär Middlesbrough komma med ett heltaggat lag inför en fanatisk publik. Ett bra speltips är att Manchester City vinner men att båda lagen gör mål. Det går att spela till 2.95 hos BetHard.

Spela på matchen hos BetHard