Chelsea tar ikväll emot Southampton i en mycket viktig match, vid seger har de ett överläge på hela 7 poäng ner till Tottenham på andraplats. En förlust skulle innebära att Tottenham bara är 1 poäng efter om de vinner sin match mot Crystal Palace.

Chelsea har släppt in mål i 10 raka matcher

Den vanligtvis så starka backlinjen har sviktat en aning på sistone. På de senaste 10 raka matcherna har laget släppt in mål, vilket är mycket ovanligt för att vara Chelsea. Det är ett litet huvudbry för tränare Conte, och nu är dessutom viktige kuggen Gary Cahill osäker på spel.

Formen får annars sägas vara ganska god, man har förvisso åkt nitar mot Manchester United och Crystal Palace, men nu senast besegrades Tottenham i FA-cupens semifinal. Mot Southampton brukar man ha ganska lätt, och ser man till de senaste 16 matcherna mot laget har man endast två förluster. Av någon anledning har man däremot bara lyckats vinna 3 av de 8 senaste matcherna på hemmaplan.

Förutsatt att Cahill inte kan medverka, vilket ännu inte är bekräftat, lär Nathan Aké ta hans plats i trebackslinjen.

Southampton är starka borta

Southampton är ett lag som gillar att spela på bortaplan, på de fyra senaste bortamatcherna har man tre vinster. Däremot har man inte lyckats besegra ett enda topp sex-lag den här säsongen. Inför kvällens match har The Saints haft åtta dagar på sig att förbereda sig, att jämföra med Chelsea som bara haft tre. En liten fördel Southampton ur den aspekten, alltså. The Saints saknar dock viktige Virgil van Dijk som varit en klippa i backlinjen. Sedan tidigare är Charlie Austin och Matt Targett borta på grund av långtidsskador.

Kvällens spel

Chelseas försvarsspel har svajat lite på sistone och skulle Gary Cahill missa matchen ser det inte direkt stabilare ut. Vi tror dock att Chelsea kommer vinna den här matchen, men Southampton är starka på bortaplan, i synnerhet på Stamford Bridge. Manolo Gabbiadini är dessutom en spelare som lyft ordentligt sedan ankomsten till England. På fem matcher har han smällt in fyra mål. Blir det ett sjätte ikväll?

Chelsea vinner och båda lagen gör mål - 3.05@ComeOn