Dags för returmöte i Champions League när turneringsfavoriten Juventus tar emot storklubben Manchester United hemma i Turin.

74 000 personer tog sig till Old Trafford för att bevittna senaste mötet som ägde rum den 23 Oktober och då lyckades Juventus som bekant återvända hem med en seger i bagaget efter att storstjärnan Paulo Dybala satte 1-0 i den 17 minuten. Ett resultat som stod sig matchen ut. Även om Manchester United är en gigantisk klubb med en historia värd att respektera så får man säga att Juventus var klara favoriter i föregående mötet. 

Juventus vinner och båda lag gör mål till oddsen 3,70 hos Unibet* 

  • Manchester United behöver attackera från start 
  • Juventus är den stora favoriten här
  • Juventus har släppt in mål i sina senaste ligamatcher 

Rygga spelet hos Unibet till oddsen 3,70

Manchester United må vara ett lag med stor historia men man är långt ifrån en favorit att ta hem Champions League denna säsong. Faktum är att man har bekymmer även i ligan och det är först nu i lagets senaste matcher som man börjat få till det. Juventus däremot är en stor favorit att ta hem hela turneringen, inte minst med tanke på nyförvärvet i Cristiano Ronaldo - En spelare som har varit enormt viktig och en bidragande orsak till att Real Madrid lyckades vinna Champions League hela 3 gånger i rad.

Juventus har varit väldigt nära att vinna turneringen dem senaste åren. 2014-2015 så mötte man Barcelona i finalen och förlorade med 3-1 i Berlin. Säsongen 2016/2017 fick man en ny chans mot Real Madrid, men förlorade med hela 4-1 när lagen möttes i Cardiff. 

Säsongen 2017/2018 så satte man en enorm press mot Real Madrid i semifinalen och hade man vunnit detta dubbelmöte och således slagit ur Real Madrid ur turneringen så hade man mött Liverpool i finalen och haft goda möjligheter att vinna hela turneringen.

Istället för detta så blev det dock ett annorlunda slut: Real Madrid fick en straff i slutminuten vilket Cristiano Ronaldo - Då fortfarande i Real Madrid - Förvaltade säkert från straffpunkten. Champions League var över för den gången för Juventus och Real Madrid besegrade sedan som bekant Liverpool i finalen och vann sin tredje Champions League buckla. 

Inför returmötet i Turin så har Juventus en god chans att återigen lämna med en seger. 

Skadeläget ser ut så här för klubbarna:

Giorgio Chiellini som blev hyllad av Jose Mourinho efter sin prestation på Old Trafford missade söndagens match mot Cagliari tillsammans med Federico Bernadeschi. Leonardo Spinazzola kommer troligtvis inte bli kallad då det var ett tag sedan han spelade match. Dessutom så riskerar man att sakna Douglas Costa, Blaise Matuidi och Mario Mandzukic.

Manchester United saknade både Alexis Sanchez och Jesse Lingard i senaste mötet mot Juventus men båda återvände till matchen mot Bournemouth. Antonio Valencia, Marouane Fellaini och Diego Dalot hölls kvar vid sidlinjen och Lukaku missade matchen efter att ha känt smärta under träning.

 Juventus vs Manchester United

Juventus leder grupp H och vinner man mot United på onsdag så har man säkrat platsen som gruppetta med 12 poäng vilket innebär att man tar sig in i slutspel mot enklare motstånd. 

Även om United förlorar mot Juventus på onsdag och Valencia vinner så kan man fortfarande ta sig till slutspel med två vinster till. Men enbart 4 dagar efter stormatchen mot Juventus så väntar ett superhett derby mellan Manchester United och Manchester City. En match med stor betydelse för ligan: Innebär det att man behöver ta hänsyn till denna match i mötet med Juventus?

Juventus har haft en perfekt start i Champions League denna säsong med 3 raka vinster, men enligt tränaren Massimiliano Allegri så är man fortfarande inte favoriter. Han sa "Detta år är Barcelona favoriter, men vi är bland topp 4". 

Möjlig utgång 

Manchester United behöver attackera vilket kommer öppna upp ytor för offensivt skickliga Juventus. Juventus har fortfarande inte släppt in mål i Champions League men däremot så har man släppt in mål i sina senaste 2 Serie A matcher sedan vinsten på Old Trafford. I det stora hela så är dock Juventus fortfarande den stora favoriten, men United har goda chanser att hitta nätet i denna match given omständigheterna. 

Juventus att vinna och båda lag att göra mål spelas därför till oddsen 3,70 hos Unibet.

Juventus vinner och båda lag gör mål till oddsen 3,70 hos Unibet* 

  • Manchester United behöver attackera från start 
  • Juventus är den stora favoriten här
  • Juventus har släppt in mål i sina senaste ligamatcher 

Rygga spelet hos Unibet till oddsen 3,70