Real Madrid tar emot Ajax i den andra åttondelsfinalen i Champions League 2018/19. Efter att ha förlorat två El Clasico på hemmaplan på en vecka är det inte särskilt muntert hos "Los Blancos". Uttåget i Copa del Rey var en sak men nu är La Liga också körd då Madridlaget är 12 poäng bakom ärkerivalen FC Barcelona. Det enda som kan rädda säsongen är en CL-titel men den känns avlägsen just nu. För bortalaget Ajax vore det en enorm sensation om klubben skulle skrälla och slå ut den trefaldige regerande mästaren. Real Madrid går in i matchen med ledning 2-1 från första mötet.

1X2 odds, Real Madrid - Ajax, Tis 5 mar 2019 at 21:00

Real Madrid

Lika

Ajax
 ​​​​​​

Real Madrids säsong kan bli ett rejält fiasko

Visst var inledningen katastrofal när Lopetegui tog över efter Zidane och det märktes tydligt att lagets storstjärna Ronaldo inte längre tillhörde klubben. Efter att Lopetegui fått sparken har den temporäre tränaren Solari har gjort det bra som ersättare men fortsatt inte lyckats ta klubben dit de vill. Huruvida det skulle bli en lyckad eller misslyckad säsong avgjordes med dubbla El Clasico tidigare i veckan men det blev ingen rolig vecka för marängerna. Förlust med 0-3 i returmötet i Copa del Rey innebar att uttåget var ett faktum i spanska cupen. Därefter blev det ytterligare förlust med 1-0 hemma i La Liga vilket gör att det nu är 12 poäng upp till Barcelona i La Liga med 12 matcher kvar att spela. Du kan hitta flera välkomstbonusar på vår betting bonus sida.

Det enda som kan rädda säsongen är en titel i Champions League men det känns osannolikt med tanke form och konkurrensen från bland annat Manchester City, FC Barcelona och PSG. Visst går det knappast att räkna bort laget med tanke på att de tre senaste åren har inneburit att Real Madrid har fått lyfta pokalen av Europas finaste turnering. Nu finns dock varken Zidane eller Ronaldo i klubben, plus att laget inte är i form, så att historien upprepas känns inte särskilt troligt. 

Over/Under odds, Real Madrid - Ajax, Tis 5 mar 2019 at 21:00 Linje: 2,5

Över

Under

Ajax har inget att förlora

För bortalaget Ajax finns det inte mycket att förlora. Efter 1-2 hemma i första mötet krävs det minst två mål framåt och seger för att ska bli kvartsfinalspel för de holländska mästarna. Nu bjöd man upp till dans i första mötet och det måste ha känts surt att släppa in ett mål i matchens slutminuter. Sedan första mötet har dock holländarna studsat tillbaka rejält med tre raka segrar. 5-0 mot Breda, 5-1 mod Den Haag och 3-0 borta mot ärkerivalen Feyenoord i cupen talar för att det kan bli en rolig avslutning på säsongen för Ajax som ligger fem poäng bakom PSV Eindhoven med en match mindre spelad i Eredivisie.

Ajax har offensiva spelare som kan hota även Real Madrid. Den serbiske vänsteryttern Tadic har stått för 25 mål under säsongen. Ihop med Ziyech och Huntelaar bildas en livsfarlig anfallstrio som tillsammans producerat 57 under säsongen för holländarna. Ett imponerande facit!

Anytime Goalscorer odds, Real Madrid - Ajax, Tis 5 mar 2019 at 21:00

​​​​​​​​​​​​​​

Inför Real Madrid - Ajax

Lagen har mött varandra nio gånger sedan 1995 där Ajax inledde med två segrar det första året. Därefter dröjde det till 2010 innan Real Madrid och Ajax möttes igen och sedan dess har det endast blivit segrar för Real Madrid som har sju raka segrar i de interna mötena. Skulle Ajax lyckas vända på detta vore det en enorm bedrift för en klubb som inte ska kunna rå på en förening av Madrids dignitet. Dock har Ajax varit bra i Europaspelet de senaste åren och tog sig hela vägen till final i Europa League 2017. Den gången räckte det inte hela vägen efter förlust mot Manchester United på Friends Arena.

Det är två klassiska klubbar som drabbar samman där Real Madrid är den förening som vunnit Champions League flest gånger med hela 13 segrar. Ajax ligger sexa på samma lista med sina fyra titlar. Det var dock ett tag sen senaste titeln kom, 1995 närmare bestämt. De sex senaste mötena mellan lagen har slutat i över 2,5 och det känns inte omöjligt att historien upprepar sig. Hitta bästa spelbolag att spela på inför matchstart.

​​​​​​​