Robin Olsen gör sin första slutspelsmatch någonsin i Champions League efter att han missat första mötet mot FC Porto på grund av skada. Hans Roma blandar och ger under säsongen och efter fyra raka segrar tog det tvärstopp mot Lazio där det blev förlust i helgens Romderby med klara 0-3. Hemmalaget FC Porto ställdes också mot sin ärkerival i helgens ligaspel och även om det inte blev samma förnedring som för Roma är 1-2 hemma mot Benfica inte något som glädjer fansen på Esádio do Dragao. Roma har med sig 2-1 från första mötet. 

1X2 odds, FC Porto - Roma, Ons 6 mar 2019 at 21:00

FC Porto

Lika

Roma
 ​​​​​​

Hemmalaget FC Porto

FC Portos förlust mot Benfica i helgen gjorde att man tappade serieledningen till sina rivaler. En väldigt tung förlust för Porto som siktar på att vinna ligan för andra året i rad. I Champions League har det gått bra hittills och Porto vann sin grupp efter att ha tagit 16 av 18 poäng och hamnat före Schalke 04, Galatasaray och Lokomotiv Moskva. I första åttondelsfinalen mot Roma såg det mörkt ut för portugiserna då Roma hade ledning med 2-0 när matchklockan tickade upp mot minut 80. Då klev inhopparen Adrian fram och gjorde reduceringsmålet som gör att det räcker med 1-0 för Porto för att ta sig vidare till kvartsfinal.

Porto har en anfallsduo i form av Marge och Soares som kan hota vilket lag som helst. Med 16 mål vardera under säsongen är senegalesen och brasilianaren ett fruktat vapen. En annan tongivande spelare i hemmalaget är målvakten Casillas som hunnit bli 37 år och har mängder av rutin av spel i Champions League. 

Over/Under odds, FC Porto - Roma, Ons 6 mar 2019 at 21:00 Linje: 2,5

Över

Under

Bortalaget Roma

Roma är väldigt ojämna under säsongen 2018/19. Laget blandar riktiga toppinsatser med rejäla plattfall. Ett uttåg ur Champions League vore ett rejält fiasko för Romklubben med tanke på förlusten mot Lazio med 3-0 i helgen. Innan dess hade Roma en fin form med fyra raka segrar och 10 mål gjorda framåt. I första mötet mot Porto vann man med 2-1 efter dubbla mål av supertalangen Zaniolo från Italien, framspelad av Dzeko bägge gångerna. Just Dzeko är lagets bästa målskytt på 12 mål under säsongen. Målskyttet har annars varit Romas problem under säsongen. Att vänsterbacken Kolarov är tvåa i den interna skytteligan hintar eventuellt om vart problemen ligger hos den italienska klubben.

Mot Porto är det dock viktigast att defensiven sitter. Förlorar Roma med 1-0 är Champions League-äventyret över för fjolårets semifinalister. Att som grupptvåa få FC Porto i en åttondelsfinal är en tacksam lottning med tanke på alternativen. Att slarva bort det för en klubb som Roma vore ett fiasko, framförallt med tanke på att laget är utanför topp 4 och Champions League-platserna i Serie A.

Anytime Goalscorer odds, FC Porto - Roma, Ons 6 mar 2019 at 21:00

Inför Porto - Roma

Mötet mellan Porto och Roma blir lagens fjärde mot varandra sedan 2016. De tre tidigare matcherna har slutat med 1 seger åt vardera lagen plus 1 oavgjord tillställning. Porto är favoriter enligt oddsen men det kommer precis som i första mötet säkerligen bli en mycket jämn tillställning. Två av lagens tre tidigare möten har slutat i över 2,5 mål vilket också är fallet för Porto i tre av de fem senaste matcherna medan bortalaget har haft över 2,5 mål matcher i fem raka matcher. Det kanske talar för ytterligare en målfest i mötet?

 ​​​​