Redaktionen på betting.se har listat samtliga Allsvenska lags matchtröjor från fulast till snyggast. Betygen bygger på en femgradig skala som ser ut som följer:
  1. Underkänd
  2. Godkänd
  3. Bra
  4. Mycket bra
  5. Världsklass

16. AFC Eskilstuna

Betyg: 1
Det här är faktiskt en riktigt ful tröja. Den orangea färgen är inte alls snygg, och den passar dessutom inte in med klubbmärket i övrigt. Reklamen har man inte heller fått till på ett bra sätt. Nej, AFC Eskilstunas matchställ är helt enkelt inte godkänd. Skärpning!

15. Östersunds FK

Betyg: 1
Tröjan skulle kunna vara riktigt snygg om det inte vore för all reklam som förstör fullständigt. Färgkombinationen röd och svart fungerar alltid, men den här ser tyvärr ut som en bandytröja. Ta bort lite av reklamen så blir betyget genast klart högre. Nu är den definitivt underkänd.

14. Halmstad

Betyg: 1
Nja, det här är inte riktigt godkänt av HBK. Den blåa färgen är väldigt tråkig och passformen ser inte direkt optimal ut. Även här är det på tok för mycket reklam, men de är i alla fall i en matchande färg.

13. Kalmar

Betyg: 2
Hur tänkte man här? Det är en mycket märklig modell utan någon som helst struktur. Den vita randen nertill känns helt onödig och dessutom skiftar kragen färg på mitten. Den här tröjan snuddar på underkänt, men klarar sig tack vare att den har väldigt lite reklam.

12. Sundsvall

Betyg: 2
En ganska tråkig men enkel tröja. Giffarna har valt den säkra vägen i år och resultatet blir lite intetsägande. Färgerna är dock helt ok och det är bra att reklamen är i vit färg. Den här är klart bättre än förra årets modell som inte var någon höjdare. Men varför har man inget gult som matchar klubbmärket?

11. Göteborg

Betyg: 2
Blåvitt brukar ha snygga matchtröjor men den här varianten är en av de svagaste på länge. Det som förstör allting är Prioritet Finans-loggan i mitten som gör att det ser ut som ett stort H. Där har man inte alls lyckats integrera det på ett bra sätt. Man borde kunna göra något mycket bättre med den blåvita färgkombinationen som i grunden alltid fungerar. Kragen har man inte heller fått till, och det ser inte bra ut med den vita randen som går för långt ner. Dessutom försvinner klubbmärket i den vita randen.

10. Elfsborg

Betyg: 2
Elfsborg har inte imponerat på tröjfronten de senaste åren, men den här modellen är en av de bättre. Att man har börjat med randigt lyfter tröjan, men det är fortfarande så att reklamen stör väldigt mycket, det finns ingen enhetlighet utan allt ser ut som en enda stor röra. Den är dock godkänd, och det här är ett steg i rätt riktning för Elfsborg.

9. Häcken

Betyg: 3
En svårbedömd tröja. Det är bra att ränderna följer med hela vägen ut längs armarna. Färgkombinationen fungerar bra, även om det är mycket reklam har man fått till på ett bra sätt. Den är dock lite för plottrig för att nå högre betyg.

8. Jönköping Södra

Betyg: 3
Den här gillar vi! Snygga gröna färger som matchar varandra utmärkt - enkelt och snyggt! Det negativa är att reklamen upptill som blir lite för grötig. Volkswagen-loggan sitter ganska bra men det ser inte speciellt bra ut med det ovanför. Lite mindre reklam på den här så hade det varit en fyra.

7. Hammarby

Betyg: 3
Kort och gott en bra tröja, men det krävs lite mer för att nå högre betyg. Den gröna färgen är tråkig och inte tillräckligt stark för att matcha med det vita. Vi hade gärna sett lite smalare ränder också. Men den är trots allt stilren och betyget landar därför på en stabil 3:a.

6. Sirius

Betyg: 3
Sirius har väldigt tacksamma färger att jobba med, och det gör man på ett bra sätt. Den blåsvarta färgen sitter perfekt med det helsvarta. Tyvärr faller det återigen på att det är på tok för mycket reklam.

5. Örebro

Betyg: 4
Snygg tröja i bra färger, kragen passar in bra och ett extra plus ger vi till knapparna under. Huvudsponsorns reklam stör faktiskt inte så mycket, desto värre är det med det ovanför. Klubbmärket är placerad lite för högt upp och för nära reklamerna, det drar ner betyget. Med några små justeringar är det här en femma!

4. Norrköping

Betyg: 4
Det finns egentligen inte så mycket att säga om den här tröjan. Den är föredömligt enkel och reklamen flyter in mycket bra. Men färgerna är lite för skarpa för att det ska se perfekt ut.

3. AIK

Betyg: 4
En klassisk modell som är väldigt enkel och snygg, precis som en bra matchtröja ska vara. Det är inte mycket reklam på tröjan vilket givetvis drar upp betyget. Färgkombinationen är i grunden bra, men den här gula färgen är lite för stark vilket gör att det skär sig lite med det svarta. Men den snuddar ändå på toppbetyg, mycket bra!

2. Djurgården

Betyg: 4
Den här är toppklass! En enkel modell med väldigt snygga och matchande blåa ränder. Tidigare har man haft lite starkare blå färg, men den här ljusblåa färgen i kombination med den mörkblåa blir perfekt. Huvudsponsorns logga har man lyckats få in bra utan att det stör tröjan i övrigt.

1. Malmö

Betyg: 5
Malmö sköter sig i vanlig ordning galant på tröjfronten. Det här är en riktigt snygg och stilren tröja i bra färger, "halvkragen" i vitt sitter också som ett smäck. Det blir toppbetyg för Malmö FF!