Vi heter betting.se. Betting är det som vi i redaktionen kan. Det kommer bli en liten nystart för betting.se framöver där vi förhoppningsvis kommer kunna skapa en sajt som många gillar. Vi är ödmjuka och tror att vi behöver bli bättre och vi tänker oss också att vi ska starta lite från grunden. Alla ska känna sig välkomna på betting.se, inte bara de som redan kan mycket om betting.

Vi kommer i en serie artiklar försöka lära ut så mycket som möjligt av redaktionens kunskap kring betting. Vi som håller på med detta har alla många års erfarenhet från branschen, och även om mycket av det vi gör kommer kunna ses som ganska nördigt. Vi älskar att vara spelnördar. Vi ska också börja lite från början med något som erfarna spelare kanske tycker är självklarheter, men det är det inte för alla.

Det är ingen hemlighet att vi gör reklam för spelbolag här på betting.se. Det kommer vi alltid göra. De är våra vänner som vi samarbetar med. Men ni, våra läsare, är också våra vänner, och hur mycket vi än samarbetar med spelbolagen, vi vill lära er att ha största möjlighet att vinna pengar av dem.

Var börjar man då?

Det är en ganska svår fråga. Vi kommer som sagt ha många texter på det här området, men en sak som är väldigt viktig är att förstå vikten av att få bra villkor när man spelar.

Viktigt med hög återbetalning

Alla vet hur odds kan se ut. När det gäller basket, tennis, eller andra sporter där en match bara har två utfall är det exempelvis vanligt med odds som ser ut som 1,80-1,90 eller något åt det hållet. Eller 1,50-3,00, eller något annat.

Vi tar den första matchen som exempel. 1,80-1,90 anses vara jämnt. Nästan helt jämn. 1,80 motsvarar i det här fallet 51,35% chans och 1,90 motsvarar 48,65% chans att vinna enligt de som tillhandahåller oddsen. 1,50-3,00 är lite enklare kanske. 1,50 motsvarar 66,67% chans och 3,00 motsvarar 33,33% chans, men nu tar vi som sagt den första som exempel.

Och det var inte det vi skulle lära oss i den här texten, att räkna ut sannolikheter för de olika utfallen. Det tar vi någon annan gång.

I den här texten ska vi lära oss att det kan vara viktigt att förstå att det spelar roll hur höga oddsen är, eller närmare bestämt, hur mycket spelbolaget tar av insatserna på den givna matchen.

1,80-1,90, låter oddsen bra?

De är ganska dåliga faktiskt.

92,4% är återbetalningen på den matchen. Det vill säga, för varje satsad hundralapp tar spelbolaget 7,6 kronor. Ganska mycket. 

1,91-2,03 då?

Chanserna är fortfarande de samma som vid oddsen 1,80-1,90. Drygt 51% chans på ena sidan, knappt 49% chans på andra sidan. 

Men om du ser de där oddsen, då har spelbolaget en återbetalning på hela 98,6%. De tar alltså bara en dryg krona per satsad hundring. Och precis den här skillnaden kan det ofta vara mellan olika spelbolag. 

Bethard har skyhög återbetalning på stora sporter

Spelar det här någon roll?

Det kan tyckas ganska obetydligt. Man bryr sig kanske inte så mycket om man vinner 92 kronor eller 98 kronor på ett spel, och det är fullt rimligt. Men vi tror att det finns många av er som spelar ganska många spel. Vissa kanske många spel på en dag, andra många spel på en vecka. 10 vinnande spel per vecka, det är nog inte ovanligt. Snarare ganska vanligt. Om man då vinner fem kronor per spel i snitt har man plötsligt vunnit 50 kronor mer den veckan, bara på att välja ett spelbolag med höga odds. Om man spelar för mer än en hundring åt gången ökar givetvis skillnaden i kronor räknat, och ju fler vunna spel, desto större skillnad i kronor räknat. När man till slut slår ut det över ett helt år skiljer det plötsligt tusenlappar, och därför är det klokt att dels hitta spelbolag med höga odds, men kanske ännu mer, att använda sig av flera olika spelbolag. Med flera olika spelbolag kan man plötsligt spela ut deras odds mot varandra, och då är ens chanser att få en väldigt bra deal genast mycket stora.

Betsson

100% upp till 2 500 SEK

18+, regler och villkor gäller
Läs recension
100% upp till 2500 SEK i välkomstbonus!
Stort utbud med bra odds
Användarvänlig sajt
18+, regler och villkor gäller

Höga odds är inte allt, det finns andra saker också. Man ska trivas med sitt spelbolag. Man ska gilla sajten. Man ska tycka att utbudet är bra. Det ska vara roligt. Det finns hur mycket som helst som kan avgöra ens val av bolag. Vi tycker att man ska prova sig fram. Man behöver inte välja direkt, och att ha flera igång samtidigt är alltid klokt. 

Hur räknar man då på dessa saker? Enkelt. Man behöver inte göra det själv. Fråga bara Google. Det finns många verktyg för att på ett mycket enkelt sätt få fram vilken återbetalning det är på en enskild match. Man för bara in oddsen, och får fram ett värde. Prova gärna, och jämför spelbolagen. Titta sen gärna i vår bonuslista här på Betting. Att samla på sig spelbolagens bonusar är alltid också en fin investering och vi ser till att hela tiden uppdatera våra listor med de mest fördelaktiva bonusarna.

Alltså, var uppmärksam på vilken återbetalning just ditt bolag har. Det kanske finns bättre någon annanstans, det kan betyda stora pengar i längden, och det skadar aldrig att ha flera olika konton igång samtidigt, inte minst för att komma åt bonusarna.

Unibet
200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
Svensk gigant inom betting
Bättre odds än de flesta