Under gårdagen spelades 10 VM-kvalmatcher i Europa och däribland fann vi bland annat, Belgien, båda EM-finalisterna Frankrike och Portugal samt vårt svenska landslag på spelschemat. Det var debuten för Alexander Fransson och inte minst förbundskaptenen Janne Andersson. För motståndet stod Nederländerna och att det ”nya” Sverige skulle ta en poäng med sig ifrån den här matchen, var det inte många som tippade.

Sverige – Nederländerna | 1 – 1


Sverige ställde upp med en ny spelare i startelvan i form av Basel-liraren Alexander Fransson. Dessutom var det landslagets första match sedan Zlatan lade landslagströjan på hyllan och sedan Janne Andersson tog över efter Hamrén. Resultatet blev en poäng tack vare ett fantastiskt drömmål av Marcus Berg som chippade in bollen över målvakten från utkanten av straffområdet i den 42:a matchminuten. Nederländerna var det bättre laget och kunde välförtjänt kvittera i den 67:e minuten genom Wesley Sneijder till slutresultatet 1 - 1. Det blev en poäng i Jannes debut och ur ett svenskt perspektiv är det en klart godkänd prestation.

Sverige imponerade inte på något vis och istället var det föga oväntat Nederländerna som styrde matchen med kraftigt bollinnehav och en kross i statistiken på målchanser och skott på mål. Med detta i tanken är det bara att tacka för poängen och invänta nya utmaningar på vägen mot VM 2018.


Övriga resultat från VM-kvaletAndorravsLettland2 - 1
VitrysslandvsFrankrike0 - 0
BosnienvsEstland5 - 0
BulgarienvsLuxemburg4 - 3
CypernvsBelgien0 - 3
FäröarnavsUngern0 - 0
GibraltarvsGrekland1 - 4
SchweizvsPortugal2 - 0