Ett pressat Chelsea tar emot ett Tottenham med tre raka segrar på Stamford Bridge. En förlust för hemmalaget måste innebära att tränare Sarri för sparken, i alla fall om mönstret följs i Chelseas tränarkultur de senaste åren. Vinner inte Chelsea hamnar laget allt längre från Champions League-platserna och då måste säsongen ses som ett misslyckande med tanke på kvalitéerna som finns i spelartruppen. Frågan många ställer sig är vem som vaktar målet av Kepa och Caballero efter att den förstnämnda vägrat bli utbytt i finalen av Carabao Cup senast.

1X2 odds, Chelsea - Tottenham Hotspur, Ons 27 feb 2019 at 21:00

Chelsea

Lika

Tottenham Hotspur
 ​​​​​​

Hemmalaget Chelsea

Tränare Sarri hade en chans att bryta den negativa trenden genom att vinna Carabao Cup-finalen mot Manchester City. I matchen var "Sarri-Ball" bortblåst och det var istället ett defensivt kompakt Chelsea som säkerligen lärt sig en del av 0-6-förlusten mot samma lag två veckor tidigare. Att det är upp och ner i Londonklubben är ingen hemlighet. De senaste fyra matcherna har antingen varit klara segrar eller enorma förluster. De kommer till denna matchen med endast två dagars vila sedan straffläggningen mot City. 

På hemmaplan i ligaspelet har det gått betydligt bättre. 13 matcher har inneburit 8 vinster, 4 oavgjorda och endast 1 förlust med endast nio insläppta mål - ett snitt på 0,69 mål per match. Chelsea är också det enda laget som inte släppt in något mål på hemmaplan i första halvlek under säsongen. Hemmalaget saknar Gary Cahill, Drinkwater och van Ginkel medan Zappacosta är tveksam till matchstart.

1X2 odds, Chelsea - Tottenham Hotspur, Ons 27 feb 2019 at 21:00

Chelsea

Lika

Tottenham Hotspur
 ​​​​​​

Bortalaget Tottenham

Tottenham är det enda laget i Premier League som inte spelat en enda match oavgjort. På 27 matcher har det blivit 20 segrar och 7 förluster. Senaste matchen var en besvikelse då det blev 2-1-förlust borta mot Burnley. Det enda glädjeämnet var att lagets storstjärna Harry Kane var tillbaka i startelvan efter skada och nätade direkt i sin comeback. Förlusten innebar att Londonklubben måste anses vara borta från titelracet. Spurs ligger lite i ingemansland på sin tredjeplats då det är fem poäng upp till tvåan City och sju poäng ner till fyran Arsenal. Att Tottenham klarar av att knipa en CL-plats är de flesta överrens om. 

Trots förlusten är de vitklädda gästerna Premier Leagues bästa bortalag med 11 segrar och endast 3 förluster. 2,21 bortamål i snitt per match är ligans högsta och Spurs har gjort mål i alla 14 matcher som spelas utanför tillfälliga hemmaarenan Wembley. Tottenham får klara sig utan Dier och det är också osäkert om Dele Alli kommer till spel.

Anytime Goalscorer odds, Chelsea - Tottenham Hotspur, Ons 27 feb 2019 at 21:00

Inför Chelsea - Tottenham

De båda Londonklubbarna ställdes mot varandra i semifinalen av Carabao Cup där båda vann respektive hemmamöten (Tottenham 1-0 & Chelsea 2-1). Eftersom bortamål inte räknas dubbelt i ligacupen blev det förlängning och straffar där Chelsea var snäppet vassare och tog sig till final. I november möttes Tottenham och Chelsea på Wembley i en match som hemmalaget vann med 3-1.

Duellen mellan Eden Hazard och Harry Kane blir spännande där Hazard är Chelseas bäste målskytt med sina 12 mål varav det senaste kom i förra hemmamatchen. Harry Kane gjorde comeback efter skada mot Burnley och nätade direkt vilket innebär 15 mål i Premier League för VM:s skytteligarevinnare. Det brukar bli relativt målglada matcher mellan lagen då åtta av de tio senaste matcherna har inneburit över 2,5 mål och fem av dessa har resulterat i över 3,5 mål.  

 ​​​​​