Basket-VM i Kina rullar mot sitt slutskede. De sista gruppmatcherna spelas idag måndag, kvartsfinalerna spelas tisdag och onsdag. Sen spelledigt på torsdag. Semifinaler fredag och final söndag. För basketälskare blir detta en magisk vecka.

Fyra lag ännu obesegrade i basket-VM

Fortfarande hela fyra obesegrade lag. Två som redan är klara med sina gruppspel. Argentina och Spanien har 5-0 och kommer gå in till kvartsfinalerna som obesegrade gruppsegrare. Antingen Australien eller Frankrike kommer idag göra dem sällskap som det tredje obesegrade laget. Båda två redan klara för kvarten, men bara en av dem kan vara obesegrade då de idag möts. USA kommer idag också stänga sin grupp som obesegrade gruppvinnare. Man möter Brasilien i avslutningen och det ska inte vara några problem.

I vår stora guide inför basket-VM kunde man läsa att USA var enorma favoriter till VM-titeln. Sen följde vi upp i förra veckan, då hade oddset på USA stigit. Nu, när det snart är kvartsfinaldags, har oddset stigit ytterligare, trots att man är obesegrade. 

Mycket högt odds på USA hos Betfair

Betfairs oddsbörs är ett bra spelbolag om man gillar att spela på vilka lag eller vilka spelare som ska vinna något. Man stänger aldrig sina vinnarodds utan man låter spelarna sätta slutsegrarodds i realtid, även under speldagarna, något som så klart är bra för kunderna, att man alltid kan spela.

1.28 spelades USA till som slutsegrare i basket-VM när vi skrev vår guide. Just i detta nu gick de, precis innan sin match mot Brasilien, upp i 2 gånger pengarna.

Spela på USA att vinna VM till 2 ggr hos Betfair

Vad beror då detta på?

USA mänskliga hittills

USA har sett mänskliga ut. Det har varit mycket tydligt att de saknar de stora stjärnorna som spelarna är vana vid att ha som leder deras lag, och de tilltänkta stjärnorna som till viss del leder sina lag i NBA har inte levererat. I synnerhet Kemba Walker som lett sitt Charlotte framåt i massor av år har inte lyckats bära detta USA på sina axlar, och hans blivande lagkamrat i Boston, Jayson Tatum, har både haft problem och skadat sig. Han har inte lyckats lyfta som den stjärna han borde vara i det här laget.

Man ska inte dra för stora växlar. USA har besegrat Tjeckien, Turkiet, Japan och Grekland. Idag kommer man mest troligt besegra Brasilien också. Men man var hotade, och hade nästan förlorat mot Turkiet. Turkarna missade fyra straffkast i rad i förlängningen där. Hade de satt två eller ens ett av dem hade de troligen vunnit matchen. USA klarade sig undan med blotta förskräckelsen, och då ska man ha klart för sig att Turkiet inte är deras värsta utmanare i den här turneringen.

Serbien är ett stort hot

Serbien, som igår förlorade mot Spanien i gruppavslutningen, har vilat sina bästa spelare i flera av matcherna men ändå sett otroligt starka ut. Deras enorma längd och storlek, deras kortaste spelare i truppen är 195 cm lång, kan mycket väl bli svårhanterat för det något mindre USA. Det blir ingen drömfinal, men det blir en drömsemifinal, kanske en mardrömssemifinal för USA. Serbien är klara favoriter till att slå ut det obesegrade Argentina och sen få möta USA i semi. 

Spela Serbien till 4.40

På söndag vet vi hur allt slutar. Det enda vi kan veta med 100% säkerhet just nu är att det kommer bli otroligt spännande.

Se basket-VM på livestream

Se hela basket-VM på livestream, helt gratis, hos Betfair där man också kan få en riktigt fin bonus som ny kund.

100% upp till 1 000 SEK

18+ | Regler och villkor gäller
Läs recension
100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
Världens största spelbörs
Även poker & casino
18+ | Regler och villkor gäller