Samtidigt som FC Barcelona spelade hemma mot Olympiakos i Champions League befann sig klubbens tekniske direktör, Robert Fernandez, på helt annat ort. I stället för att följa sitt lag på Camp Nou var han på plats i Lissabon - för att spana in Benfica-Manchester United. 

 

Barcelona scoutade Manchester United-spelaren

 

Enligt tidningen Mundo Deportivo hade Robert Fernandez ögonen på fransmannen Anthony Martial. 21-åringen startade inte matchen men fick hoppa in i den 76:e minuten för att ersätta Marcus Rashford. Martial har annars haft en fin säsongsinledning och gjort 3 mål på 7 matcher i ligan. Däremot har han bara startat 2 av dessa matcher, vilket skulle kunna vara en anledning till att lämna United. 

Intresset är på intet sätt nytt, för enligt samma tidning hade Barcelona Martial i tankarna redan i somras, men valde då att gå på Ousmane Dembélé i stället. 

Fransmannen hade en tung fjolårssäsong och ryktades till både Sevilla och Tottenham i januari. Men anfallaren bet ihop och blev kvar trots skralt med speltid. 

Martial värvades till Manchester United från AS Monaco 2015 för den nätta summan 36 miljoner pund plus eventuella bonusar. Totalt kan affären nå upp till hela 57 miljoner pund. Då, 2015, var det en mycket uppmärksammad övergång eftersom Martial blev den dyraste fotbollspelaren under 20 år. Manchester United lär därmed inte släppa honom för kaffepengar direkt, speciellt inte då han har kontrakt till 2019. 

Barcelonas värvningar 2017/18

 

  • Marlon (Fluminense) - 5 miljoner euro
  • Gerard Deulofeu (Everton) - 12 miljoner euro
  • Nelson Semedo (Benfica) - 30,5 miljoner euro
  • Paulinho (Guangzhou Evergrande) - 40 miljoner euro

Siffrorna är hämtade från transfermarkt.com.