Ballon d'Or 2018: Betting.se har tittat närmre på det prestigefyllda priset, som tilldelas den bästa fotbollsspelaren varje år.  Messi, Ronaldo, Modríc, Mbappé eller Griezmann? Vi har djupdykt och skapat en detaljerad analys åt dig.

Fotbollsvärlden har dominerats av Lionel Messi och Cristiano Ronaldo sedan 2008, vilket även har varit väldigt tydligt med tanke på nomineringarna till priset de senaste 10 åren. Det är ett pris som blir tilldelad den fotbollsspelare som, enligt en jury har varit den bästa spelaren den gångna säsongen. Och sedan 2008 så har priset gått till antingen Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi.

2018 kanske blir annorlunda då varken Ronaldo eller Messi lyckades med att ta sina respektive landslag särskilt långt i mästerskapet. Något som kan spela stor roll när vinnaren skall koras. Exempelvis så vann Zinedine Zidane Ballon d'Or 1998 efter att ha vunnit VM med Frankrike samtidigt som Ronaldo vann priset 2002, när han och Brasilien vann VM. År 2006 så blev Fabio Cannavaro utsedd till världens bästa fotbollsspelare, samma år som han VM med sitt Italien.

 

Spela på att Luka Modríc tar hem Ballon d'Or till 1,40 gånger pengarna hos Unibet*

  • Luka Modríc är enormt favorittippad att ta hem det prestigefyllda priset. 

Lägg spelet hos Unibet

Men år 2010 när Spanien vann VM så blev Andres Iniesta och Xavi besegrade när Lionel Messi tog hem priset, samtidigt som Cristiano Ronaldo tog hem priset 2014.

Anledningen till att Messi och Ronaldo lyckas vinna priset trots att dessa herrar inte vunnit VM beror på att deras prestation alltid är på topp år efter år. Sedan 2010 så har vinnaren gjort minst 50 mål under en säsong och år 2012 så var det nästan löjligt när Messi lyckades näta hela 91 gånger under en säsong. Det är därför inte så konstigt att andra har haft minst sagt svårt att ta hem priset istället för Ronaldo och Messi.

Men kanske är 2018 det år då Ballon d’Or hamnar någon annanstans än hos dessa legender och deras prisskåp. I vilket fall som helst så är det kroatiska superstjärnan Luka Modríc som är favorittippad att vinna priset denna säsong.

 

  Odds Spelsida

Luka Modríc

1,40

​​​

Kylian Mbappé 3,25
Cristiano Ronaldo 5,0

Antoine Griezmann

9,00

​​​

Lionel Messi 15,00
Mohamed Salah 15,00
Harry Kane 31,00

 

Ballon d'or 2018 kandidater, detta har åstadkommits

Här nedanför så kommer jag titta på de 5 största favoriterna, deras prestationer och titlar tillsammans med argument för och emot varför dessa borde vinna Ballon d’Or 2018.

Luka Modric, Real Madrid

Luka Modric är en gigantisk favorit för denna utmärkelse. Han levererar kanske inte konstnummer likt Messi och Ronaldo, men han har alla troféer, med bland annat “The Best”-priset från tidigare i år. Han var en mycket viktig kugge för Real Madrid som tog hem Champions League för tredje året i rad. Och sedan så var det semester - Eller kanske inte. Luka Modríc kämpade tappert för sitt Kroatien och ledde landet till en historisk VM-final mot förhandsfavoriterna Frankrike. Under finalen så tilldelades han priset som turneringens bästa spelaren. Han har verkligen alla förutsättningar för att ta hem priset.

 

Spela på att Luka Modríc tar hem Ballon d'Or till 1,40 gånger pengarna hos Unibet*

  • Luka Modríc är enormt favorittippad att ta hem det prestigefyllda priset. 

Lägg spelet hos Unibet

Cristiano Ronaldo, Real Madrid & Juventus

Cristiano Ronaldo är självfallet en kandidat att ta hem priset efter att ha vunnit Champions League med Real Madrid samt blivit utsedd till turneringens främste målskytt. Han startade säsongen 17/18 väldigt svagt men efter årsskiftet (då prestationerna faktiskt börjar räknas) så var han glödhet.

Efter VM så hade han levererat hela 34 mål och 6 assist i 29 matcher på klubb- och landslagsnivå. Trots det så var Portugal en besvikelse i VM, men Ronaldo såg ändå het ut under turneringen. Real Madrid vann visserligen inte La Liga, men de vann CL och det brukar ju väga väldigt tungt.

Antoine Griezmann, Atletico Madrid

Om det är en som kan utmana Luka Modríc om titlar så är det Antoine Griezmann. Atletico Madrid vann Europa League. Frankrike vann VM och Griezmann var viktig i båda turneringar.

Kylian Mbappe, PSG

Neymar bytte till PSG för att verkligen på riktigt erkännas som en av världens absolut bästa spelare. Han ville ta steget ur Messis skugga, samt självklart slåss för att vinna Ballon d’Or. Istället så ser det betydligt mer trovärdigt att Kylian Mbappé tar hem den prestigefyllda utmärkelsen efter ett fantastiskt VM där han var en nyckelspelare.

Mbappé har ungdomen på sin sida vilket ger han en hel del hype. Dessutom så var han en av de största stjärnorna under VM i Ryssland.

Lionel Messi, Barcelona

Lionel Messi fortsätter att göra mål och bidra med assister när han känner för det och självklart är han också en av kandidaterna. Han vann ju även La Liga med Barcelona, men det väger mindre än Champions League och VM. Och eftersom Messi och Argentina stod för en svag insats i VM så kan det mycket väl sätta käppar i hjulen för en ny utmärkelse.

Tittar man på individuella stats så gjorde han 30 mål och 14 assister i sina första sju månader. Med andra ord så var han involverad i 44 mål efter 34 matcher.

Harry Kane, Tottenham

För fjärde säsongen i rad så har Harry Kane nätat 20 gånger i Premier League, och den gångna säsongen slog han sitt rekord genom att göra totalt 30 mål totalt. I England så fick han se sig överraskad av Mohammed Salah, men som en ledare så bidrog han stort till att England blev fyra i VM. Sex mål och bäste målskytt talar sitt egna språk. Detta gör självklart att han måste ses som en kandidat, om än mindre sannolik än vissa andra.