Då är det klart vilka lag som har tagit sig vidare till kvartsfinalen. Igår kväll spelades den sista matchen i åttondelen och nu är det bara åtta lag kvar i turneringen. Som alltid så bjöd världens bästa klubblagsturnering på några riktigt grymma matcher som vi sent kommer glömma. Det är lottning redan på fredag då får vi reda på vilka som ställs mot varandra. Det är som vanligt några mindre bra lag som har lyckats ta sig vidare men oftast brukar resan ta slut här. Lagen som har tagit sig vidare är Real Madrid, Barcelona, Bayern Munchen, PSG, Benfica, Wolfsburg, Atletico Madrid och Manchester City. Det är alltså bara ett engelskt lag som har tagit sig vidare och tre spanska lag.

Igår så spelades två matcher en som redan var avgjord efter första mötet men den andra skulle visa sig vara kanske säsongens match. Barcelona tog emot Arsenal på Camp Nou med 2-0 med sig från Emirates. Messi, Suarez och Neymar bjöd igen på en härlig show med ett mål var och totalt blev det 5-1. Juventus tog sig till Munchen och Allianz Arena väntade italienarna. Med några tuffa skador på nyckelspelare så dömdes de ut på förhand. Men vilken match de bjöd oss på. 1-0 redan efter fem minuter efter att Neuer slarvade lite, 2-0 inte mycket senare och sportjournalisterna hade redan färdiga rubriker. Men tyskarna kämpade tillbaka Lewandowski reducerade och Muller kvitterade och matchen gick till förlängning. Juventus hade gjort alla sina byten och samtliga var ju självklart defensiva. Så en förlängning var det värsta som skulle hända Juventus. Thiago och Coman fick hoppa in i matchen och fick göra varsitt mål i förlängningen. Pep gick från en dåre till ett geni och allt är åter i ordning.

Atletico mot PSV fick avgöras på straffar efter att båda matcherna sluta mållösa. Det mäktiga var att lagen slog sju straffar var och satte samtliga. Det var den åttonde straffen som avgjorde efter PSV missat sin straff så slog Juanfran säkert in sin straff, 8-7 blev det och spanjorerna tog sig vidare. City tog sig vidare efter 3-1 i första matchen mot Kiev. Matchen på Etihad slutade 0-0 där City var totalt omotiverat. Dessutom så fick både Otamendi och Kompany bytas ut på grund av skador. Kompany kommer verkligen vara saknad, utan honom är Citys försvar helt borta.

Real vann båda sina matcher med 2-0 mot Roma. Matcherna var kanske inte lika enkla som resultatet förslår. Roma gav Real en ordentlig match och hade man förvaltat sina chanser bättre så hade resultatet kanske sett annorlunda ut. Wolfsburg fick den bästa lottningen möjligt och mötte det lilla laget Gent från Belgien. 4-2 totalt och en enkel vinst och lagets första kvartsfinal i historien. PSG slog ute Chelsea efter att ha vunnit båda möten med 2-1 och Zlatan briljerade i båda matcherna med 2 mål och en assist. Benfica slog Zenit med 3-1 totalt och Lindelöf som är uttagen till landslaget fick spela båda matcherna. Detta betyder att vi har två svenskar i kvarten och vi får hoppas att båda spelarna tar sig ännu längre.