Ikväll 21:00 drabbar storlagen Atlético Madrid – Manchester United samman på Wanda Metropolitano i det första mötet av två i åttondelsfinalen av Champions League.

Största matchen av åttondelsfinalerna den här veckan spelas ikväll på Wanda Metropolitano i Madrid mellan Atlético Madrid - Manchester United. Senaste gången de möttes var för över 30 år sedan.

Diego Simeones Atlético-lag har inte sett bra ut på sistone, men i helgen fick de upprättelse då de vann med 3-0 borta mot Osasuna i La Liga. På onsdag väntar dock en motståndare av en helt annan kaliber när Ralf Rangnicks Manchester United gästar den spanska huvudstaden.

Odds på Atletico Madrid - Manchester United

Nedan hittar du de bästa oddsen Atletico - Manchester United. Matchen spelas ikväll klockan 21.00 och du kan se matchen live på C More.

(1X2) - högsta odds på Atlético Madrid - Manchester United Högsta odds Spelbolag
Oavgjort 3,20
Manchester United 2,95
(Draw No bet) - högsta odds på Atlético Madrid - Manchester United Högsta odds Spelbolag
Atlético Madrid 1,88
Manchester United 2,00
(Över/Under 2.5 mål) - högsta odds på Atlético Madrid - Manchester United Högsta odds Spelbolag
Över 2,25
Under 1,70
(Båda lagen gör mål) - högsta odds på Atlético Madrid - Manchester United Högsta odds Spelbolag
Ja 1,90
Nej 1,95
(Spelare att göra mål i matchen) - Högsta odds på Atlético Madrid - Manchester United Högsta odds Spelbolag
Cristiano Ronaldo 2,64
Luis Suarez 2,75
Ángel Correa 4,05
Marcus Rashford 4,30
João Félix 4,35
Anthony Elanga 5,50

Oddsen uppdaterades senast 23/02/22, kl:14:50

Enligt oddsen från spelbolagen verkar de överens om att det blir en mycket tät första match i Madrid. United-seger ger odds 2,95 hos Unibet**. Oavgjort ger oddset 3,20 hos Unibet**. 

Läs våra speltips här!

30 år sedan lagen möttes senast

Vi måste gå tillbaka över 30 år i tiden för att hitta det senaste mötet mellan Atlético Madrid och Manchester United. Då drabbade de samman i den andra omgången av UEFA Cup Winners' Cup, Atlético vann vid det tillfället med hela 4-1 totalt.

52 000 åskådare var på plats på det numera rivna Estadio Vicente Calderón, och de bevittnade en 3-0-seger för hemmalaget i den första uppgörelsen.

Returen på Old Trafford slutade 1-1, och den uppgörelsen dömde förresten Guy Goethals. Goethals, som sedan länge gått i pension som domare, är son till legendariske Raymond Goethals, som tillsammans med Marseille vann Champions League-trofén 1993.

Troliga startelvor

Atlético Madrid: Oblak - Vrsaljko, Savic, Giménez, Reinildo - Llorente, Kondogbia, Koke, Correa - Félix, Suárez

Manchester United: De Gea - Dalot, Varane, Maguire, Shaw - McTominay, Pogba - Rashford, Fernandes, Sancho - Ronaldo

Atlético är utan Yannick Carrasco i båda matcherna mot United eftersom han är i karantän. På onsdag står de även utan Daniel Wass, Antoine Griezmann, Matheus Cunha och eventuellt även Thomas Lemar.

Manchester United har varit utan Raphaël Varane under de senaste matcherna, men fransmannen vill gärna vara med igen på onsdagskvällen. Aaron Wan-Bissaka startade mot Leeds i helgen, men Rangnick kan välja att ta med Diogo Dalot från start i Madrid. Tysken har åtminstone föredragit portugisen framför Wan-Bissaka under sin första tid i klubben.