I en förhållandevis blek upplaga av Serie A har ett lag stuckit ut i positivt bemärkelse, Atalanta. Glenn Strömbergs gamla gäng går mot sin bästa säsong på nästan 30 år. Klubben har inte slutat högre än 6:a i tabellen sedan säsongen 1988/1989.

Atalanta jagar Europa League

Nu ställs Atalanta minst sagt på prov när serieledande Juventus kommer på besök. Med fem matcher kvar och lika många poäng ner till Milan på sjätte plats ser det ljust ut i jakten på Europa League. Men de kan knappast slappna av, för en förlust innebär att avståndet bara är två poäng (förutsatt att Milan vinner sin match.

Hemmalaget kliver in i matchen med en riktigt bra form och de har nu sex raka utan förlust, två oavgjorda och fyra vinster. Tränare Gian Piero Gasperini har gjort ett fantastiskt jobb, trots knappa resurser. Ser man rent krasst på klubbens storlek, om man räknar in ekonomi, stad, arena och trupp så ska knappast Atalanta ligga så högt upp som de gör nu. Man skulle kunna rabbla upp flera lag bakom som har bättre förutsättningar, men det är ju precis det som är så härligt med fotboll. Det är inte alltid de lag med mest pengar som skördar framgångar.

Det finns två guldkorn som är värda att kasta ett öga på. Den ena är Franck Kessie, supertalangen eller "den nya Yaya Touré" som han även kallas, och den andra är playmakern, poängmaskinen Alejandro "Papu" Gomez, som smällt in 14 mål och 10 assist. Tyvärr lär ingen av dem vara kvar i laget nästa säsong då de är så fruktansvärt bra.

Följande spelare saknas: B. Dramé, S. Mazzini och E. Zukanovic. 

"Gamla Juventus" är tillbaka

Juventus är tillbaka i gammalt gott slag, och nu ser de sådär oövervinnerliga ut som bara de kan göra. Försvarsspelet sitter riktigt bra, vilket Barcelona fick erfara både en och två gånger i Champions Leauge. Ligan leder de komfortabelt med åtta poängs marginal, och de har inte förlorat i Serie A sedan november 2016. Inte mycket talar för att de ska göra det idag heller, just av den anledningen att formen är så pass bra. Men Atalanta har också en fin form, och dessutom har de mycket mer att spela för. Motivation slår klass brukar det heta, riktigt så långt är vi inte beredda att gå. Men ett kryss kan Atalanta nog knipa.

Följande spelare saknas: M. Pjaca. 
Kvällens spel blir därför en liten insats på kryss till 3.35 hos Mobilebet
[bookmaker_bonus id=41]