Manchester United tar sitt pick och pack och åker till Emirates Stadium där Arsenal står för motståndet.

 

José Mourinho har tydligt sagt att han prioriterar Europa League då han anser att det är bäst chanser för United att nå Champions League spel nästa säsong. Den första matchen mot Celta Vigo spelades under torsdagen och United lyckades sno med sig 1-0 hem efter en fin frispark från ynglingen Marcus Rashford.

Mourinho flaggar för att rotera i elvan


I fredags sa Mourinho att det kommer stå ett aningen försvagat Manchester United på planen då han kommer att vila ett antal nyckelspelare inför returen mot Celta Vigo i Europa League-spelet som återupptas på torsdag. Med så pass mycket skador och så mycket slitage på truppen har han inte råd med annat efter att Zlatan Ibrahimovic, Marcos Rojo, Luke Shaw och Timothy Fosu-Mensah är långtidsskadade och det finns lite skavanker på Phil Jones, Chris Smalling, Juan Mata, Paul Pogba och Eric Bailly. Pogba och Bailly gjorde comeback i startelvan mot Celta och Smalling och Mata satt på bänken. Så det ser ut som att skadeläget verkar ljusna något.

Samtidigt är det José Mourinho som säger det här. Han har antagligen något i kikaren när han så tydligt uttrycker att han kommer med en svagare uppställning. José Mourinho har fortfarande inte förlorat mot sin gamle "kompis" Arsene Wenger i Premier League.

Manchester United är obesegrade i deras 25 senaste ligamatcher, och Mourinho är nog inte så pepp på att den sviten tar slut mot Arsenal.

Arsenal har ypperligt läge


Arsene Wengers statistik mot José Mourinho i ligaspelet är noll vinster, sju kryss och fem förluster. Den enda gången han har vunnit mot Mourinho var 2015 i Community Shield.

Om det är någon gång som Wenger har bra slagläge så är det nu. Ett slitet och eventuellt roterande United som har fokus någon annanstans medan Arsenal ska försöka studsa tillbaka efter en blek insats i derbyt med Tottenham.