Arsenal tar emot Liverpool hemma på Emirates och vi bjuds på en spännande tillställning med chans till många mål. 

Arsenal ångar på som tåget, inte en förlust på över 10 matcher visar att nya coachen Unai Emery har fått ordning på skutan. Ska bli väldigt intressant att se vad han på sikt kan åstadkomma som tränare i klubben. Efter Arsene Wengers långa era som tränare i klubben så var det många som oroade sig för hur livet under Unai Emery skulle se ut. Han kommer senast från storklubben PSG där han lyckades vinna ligan men misslyckades med att vinna Champions League.

Arsenals krav lär inte vara lika höga utan här handlar det nog främst om att bygga en stadig trupp som är redo att konkurrera i ligan på allvar. Ska man äntligen få lyfta ligabucklan igen efter över ett decennium av väntan?

Liverpool fortsätter med sin uppfriskande anfallsinriktade fotboll som förra säsongen tog dem hela vägen till Champions League final, där man dock förlorade mot Real Madrid efter att Mohammed Salah ådrog sig en allvarligare skada i sin arm efter en närkamp med Sergio Ramos.

Jürgen Klopp är älskad i Liverpool: Han har gett fansen ett lag som spelar med hög press och bjuder på många mål. Han tog laget till en Champions League final och denna säsong så har man alla förutsättningar att vinna ligan. Det krävs dock att man kan hålla sig stabila hela säsongen igenom och inte falla in i en formsvacka som man så ofta har gjort i tidigare säsonger. 

Arsenals fina form

Arsenal ångar på som tåget och kommer från en 11 matcher lång "winning streak". Denna tog dock slut efter att Crystal Palace säkrade oavgjort i mötet mot Gunners. Tränaren Unari Emery har dock i flera intervjuer medgett att Arsenal är alldeles för dåliga inledningsvis av matcherna. Allt som oftast så vaknar laget inte till liv förrän i andra halvlek - Men när man väl gör det så sker det med besked.

Ett annat bekymmer har varit den defensiva biten som fått kritik från flera experter som menar att man haft tur som klarat sig så här långt och att det kommer straffa sig mot mer kvalificerat motstånd som till exempel Liverpool. Återstår att se om det ligger något i vad experterna sagt.

Liverpool - Toppkandidat 

Liverpool fortsätter att visa en stabil form och det märks att Klopp fått ihop ett riktigt vasst lag som underkastar sig hans taktik och filosofi. Man har inlett säsongen riktigt bra och ligger på en andra plats i ligan med exakt samma poäng som Manchester City, som dock har bättre målskillnad och därmed hamnar i topp.

Tar man sig till Champions League final så är det självklart att man bör ses som en favorit att även ta hem ligan detta år och det märks att man inlett stabilt. För att ta sig hela vägen till ligaseger så krävs dock att man är stabil säsongen ut vilket man som bekant har haft problem med tidigare. Försvaret var ifrågasatt förra säsongen men förstärktes i vinterfönstret i och med värvningen av Van Dijk. Även en stabil värvning av målvaktsstjärnan Becker. 

Skador för Arsenal och Liverpool

Hector Bellerin är ett frågetecken för Arsenal inför lördagen. Spanjoren tvingades lämna planen efter muskelbesvär mot Crystal Palace. Emery medgav efter matchen mot Crystal Palace att han var väldigt osäker om hans vindsnabba högerback skulle lyckas återhämta sig till lördagens stormatch mot Liverpool. 

Nacho Monreal och Sead Kolasinac ska utvärderas senare i veckan efter en tids skadebekymmer medan backen Laurent Koscielny fortfarande arbetar för att bli ordentligt redo efter att ha återvänt till träning förra veckan. 

Liverpool i sin tur saknade Naby Keita och Jordan Hendersson i helgens möte mot Cardiff och ett beslut om dessa två kommer tas senare i veckan. Keita har varit frånvarande en längre period efter sin skada i hamstringsmusklerna som han ådrog sig efter landslagsuppdrag. Jordan Henderson byttes ut i halvlek i matchen mot Huddersfield Town efter att ha känt smärta i samma muskel.