Efter 22 år som tränare i klubben så var tiden kommen: Legendaren och tillika klubbikonen Arsène Wenger steg ner från tronen och överlämnade sitt livsprojekt Arsenal till en ny tränare i form av spanska taktikern Unai Emery. Självklart kändes det till en början ovisst och väldigt annorlunda bara att tänka tanken av att ha en annan man än Wenger vid rodret. Men samtidigt så var många överens om att detta var precis det som klubben behövde. Ingen kan ta ifrån Wenger vad han bidragit med till Arsenal genom åren. Men samtidigt så var de senaste säsongerna rent resultatmässigt helt enkelt för dåliga för en klubb som ändå får anses som en storklubb. Så, många fans var förväntansfulla att se hur nya coachen Unai Emery skulle förvandla Arsenal till ett framgångsprojekt. Och, efter i skrivandes stund 10 raka matcher utan förlust så skulle jag till och med vilja påstå att vi måste ta Arsenals möjligheter att vinna Europa League på större allvar. 

Arsenal att vinna Europa League ger 6,5 gånger pengarna hos Betfair

Arsenal har ångat fram som tåget i Premier League - Och ser ut att kunna göra det även i Europa League. 

En tränare som vunnit förut

När Unai Emery var tränare i Sevilla mellan 2013 och 2016 så ledde han laget till tre raka segrar i Europa League. Letar man efter en tränare med bevisad skicklighet nog att vinna Europa League så behöver man med andra ord inte titta särskilt långt. Han är känd som en noggrann taktiker med enligt vissa spelare nästan för långa och för detaljerade genomgångar. Ryktas att han innan han fick jobbet i Arsenal imponerade styrelsen med en utförlig, nästintill bibellång sammanfattning om vad han hade för mål och visioner som tränare i klubben, vilka spelare han såg en potential i att få att blomma ut ytterligare och hur han tänkte göra för att få laget till en framgångssaga. 

Stjärnor som har vaknat till liv

Med ett lag med Pierre-Emerick Aubameyang, Alexandre Lacazette och Mesut Özil i offensiven så är det givet att mål bör komma. Men faktum är att det tog ett tag innan allting lossnade. Inte så konstigt kanske med tanke på att Unai Emery är ny som tränare i klubben, samtidigt har grabbarna inte spelat ihop så länge. Men nu på senare tid så har det lossnat rejält och Pierre-Emerick Aubameyang är verkligen i storform. Om Emery i PSG förfogade över en mäkta imponerande och stjärnfylld offensiv trio i form av Cavani, Neymar och Kylian Mbappé så får man ändå säga att hans offensiva alternativ i Arsenal också är väldigt imponerande.

Nu när laget faktiskt visat vad man går för, speciellt i andra halvlek i de flesta matcher, så har jag svårt att se särskilt många lag i Europa League som skulle kunna stoppa dem. 

Betta på att Arsenal vinner Europa League

Oddsen på att Arsenal vinner Europa League är väldigt höga för tillfället. Turneringen är ännu i gruppspelet och ja, det kommer dyka upp lag ifrån Champions League lite längre fram i turneringen. Förra säsongen så vann som bekant Atletico Madrid Europa League, detta gjorde man efter att han anslutit till turneringen likt det jag beskrev nyss efter en undermålig inledning i Champions League.

Men oavsett vad så ser jag ett stort spelvärlde i att chansa på att Arsenal vinner Europa League.

Arsenal att vinna Europa League ger 6,5 gånger pengarna hos Betfair

Arsenal har ångat fram som tåget i Premier League - Och ser ut att kunna göra det även i Europa League.