Efter ett uppehåll för landskamper är det nu dags för Allsvenskan att dra igång igen och det är nu sista fasen som ska starta. Blott tre matcher återstår för lagen. Vad som helst kan fortfarande hända, men det finns just nu en klar favorit. Efter Djurgårdens derbyförlust mot Hammarby sitter Malmö i förarsätet och är klar favorit till att ta tillbaka titeln.

Fyra klubbar kan vinna Allsvenskan

Fyra lag har just nu chansen att vinna.

  1. Malmö 59 poäng (+35)
  2. Djurgården 59 poäng (+30)
  3. Hammarby 56 poäng (+31)
  4. AIK 56 poäng (+20)

Håller Malmö för trycket? Spela till 1.72 här

Djurgården och AIK har målskillnaden ganska starkt emot sig och det känns osannolikt att de ska kunna plocka ikapp tillräckligt med mål för att kunna vinna på målskillnad mot Malmö eller Hammarby. Hammarby bara ett mål bättre än Djurgården i och för sig, men skulle de hamna på samma poäng som Djurgården betyder det att de tagit in tre poäng på de sista tre matcherna och Djurgårdens målskillnad lär i förhållande till Hammarby i sådana fall inte ha förbättrats. Malmö kommer vinna om det bli målskillnad. Hammarby kommer vinna på målskillnad såvida det inte är Malmö de hamnar på samma poäng som.

Djurgården behöver i praktiken alltså ta en poäng mer än Malmö för att vinna guldet, en delförklaring till att Malmö är så stor favorit just nu.

Oddsen på att vinna SM-guld från Coolbet

Allsvenskan

AIK:s usla målskillnad gör att de ärligt talat är borträknade. Även om de vinner sina sista tre matcher krävs det att Malmö och Djurgården tappar poäng i två av sina matcher och det lär knappast hända. AIK, de försvarar inte sitt guld från förra året.

Allt klaffar och AIK tar SM-guld? Spela 26 ggr här

Hammarby har en otrolig form, men tyvärr har de nog tappat guldet tidigare under säsongen. Även om de ångar på och tar dina tre sista matcher måste Malmö troligen tappa poäng i två matcher och det blir tufft.

Spela Hammarby till 6.75 i odds

Det troliga är att det står mellan Malmö och Djurgården. Djurgårdens form har inte varit bra ett tag, och det plus målskillnaden gör Malmö till klara favoriter enligt oddsen.

Vilka motståndare har då lagen kvar?

Malmö har Hammarby borta nu i helgen och där kommer mycket avgöras. Vinner Hammarby är man med i striden igen i högsta grad. Förlust och man är helt borta, medan Malmö är nära guldet. I omgången efter har Malmö AIK på hemmaplan och avslutar sen med Örebro borta. Malmö ligger bäst till poängmässigt, och är troligen det bästa laget av de fyra, men de har det klart tuffaste spelprogrammet.

1X2 odds, Hammarby - Malmö FF, Sön 20 okt 2019 at 15:00

Hammarby

Lika

Malmö FF

Djurgården har Göteborg borta på måndag. En lurig match för ett formsvagt Djurgården. Beroende på resultat i matchen mellan Malmö och Hammarby kan man antingen ha chansen att gå upp i topp igen, eller vara tvingade att vinna för att vara kvar i striden. Därefter Örebro hemma och så avslutning mot Norrköping borta. Djurgården möter lag i mitten av tabellen som inte har jättemycket att spela för, men samtidigt möter de bara lag på övre halvan och dessutom två bortamatcher. Ganska tufft för Djurgården också trots allt. De kommer antagligen behöva ta poäng i alla matcher för att ha en chans.

Djurgården hittar formen igen? 3 ggr hos Coolbet

1X2 odds, IFK Göteborg - Djurgården, Mån 21 okt 2019 at 19:00

IFK Göteborg

Lika

Djurgården

Hammarby har alltså Malmö på söndag i en måstematch. Sen hopplösa Östersund borta och så avslutar man mot ett Häcken som inte har mycket att spela för hemma. Hammarbys återstående program är ganska gynnsamt. 

First Goalscorer odds, Hammarby - Malmö FF, Sön 20 okt 2019 at 15:00

AIK har i tur och ordning bottenlaget Falkenberg borta, Malmö borta, och Sundsvall hemma. Malmö är givetvis tufft, men minst sex poäng kan de nog räkna in. Tyvärr räcker det alltså troligen inte ens om de även slår Malmö då de förutom Malmö har ytterligare två lag i sina Stockholmkollegor att passera.

1X2 odds, Falkenbergs FF - AIK, Sön 20 okt 2019 at 15:00

Falkenbergs FF

Lika

AIK

Spännande blir det och den andra november när den sista omgången spelas klockan 13 vet vi vilka som tar SM-guld i fotboll 2019.

För att spela på oddsen hos Coolbet ovan gör du som följer.

  1. Klicka på en av länkarna i artikeln.
  2. Ange dina uppgifter (tar bara någon minut).
  3. Gör en insättning och få en bonus på 500 kronor.
  4. Klicka på Allsvenskan och placera ditt spel.
Hög återbetalning
grymt bra välkomstbonus
relativt enkla omsättningskrav