Nu är 2016-års JVM avgjort och Finland knep guldmedaljen. Ryssland var nära men räckte inte riktigt till. USA fullständigt utklassade Sverige i bronsmatchen och det var inget tvivel om vilket lag som förtjänade den pallplatsen. Nu efter turneringen är det dags att kora turneringens bästa spelare för varje position och listan enligt följande är de spelare som imponerat mest på mig.

Målvakt
Linus Söderström

Vänsterback
Ivan Provorov

Högerback
Zachary Werenski

Vänsterforward
Patrik Laine

Center
Auston Matthews

Högerforward
Jesse Puljujärvi

Bästa målvakt, back och forward i turneringen


Linus Söderström blev även utsedd till turneringens bästa målvakt och är därmed första svenska målvakten som tagit båda priserna i en JVM-turnering sedan 1981. Att turneringens bästa back skulle bli Zachary Werenski skulle bli turneringens bäste back var inte heller särskilt oväntat. Han stod för en otroligt stark insats genom hela JVM. Och till sist, turneringens bästa forward är ingen annan än vinnaren av guldet och poängligan Jesse Puljujärvi. Med 17 poäng på 7 matcher och två år yngre än de äldsta spelarna är det en otrolig bedrift. Finnen var med redan förra året produktionen då var aningen sämre än i år.

Linus Söderström - vad händer för honom nu?


Den storväxte målvakten fick sitt genombrott denna säsongen och framförallt under JVM. Han tillhör Djurgården till vardags men är utlånad till Vita Hästen i allsvenskan. På 12 matcher har han en räddningsprocent på stabila 92.7. Konkurrensen bland Djurgårdens målvakter är hög och Söderström kommer förmodligen att stanna större delen av säsongen i allsvenskan och få mycket speltid. Han är draftad av New York Islanders i fjärderundan som #95 totalt. Det dröjer nog inte många säsonger innan vi ser honom i Islanderströjan. Ska bli en riktigt rolig spelare att följa.