I dagarna skrev Alexander Isak historia när han presenterades som Borussia Dortmunds senaste nyförvärv. Prislappen landar på 9 miljoner euro (ca 85 miljoner kr) och det innebär att han slår Zlatan Ibrahimovic's tidigare transferrekord på 82,6 miljoner kr.

Årets nykomling 2016

Alexander Isak fick sitt ordentliga genombrott 2016 i AIK och han blev bland annat klubbens yngste målskytt någonsin i en tävlingsmatch när man nätade mot Tenhult i svenska cupen i inledningen av året. Totalt blev det 10 mål i allsvenskan för den unge supertalangen. Han fick även följa med på landslagets januariturné i Abu Dhabi tidigare i år, där svarade han med att bli landslagets ynge målskytt genom tiderna efter att ha träffat maskerna i matchen mot Slovakien. Talangen blev dessutom prisad som 'Årets nykomling i Allsvenskan 2016' på C Mores gala "Allsvenskans stora pris". Det råder inga som helst tivel om att Isak's framtid är oerhört ljus!

Isak nära att göra en "Ödegaard"

I slutet av förra året började spekulationerna om hans kommande klubbadress, superklubbarnas namn radades upp och det var snack om såväl Zlatans gamla klubb Paris Saint-Germaine och Cristiano Ronaldos Real Madrid. Länge verkade det som att supertalangen skulle göra en Ödegaard och bosätta sig i den spanska huvudstaden, men så sent som i helgen vände allt. Alexander Isak var på plats i Tyskland för att gneta på för den tyska storklubben Borussia Dortmund!

"Jagades av Europas absoluta toppklubbar"

Dortmunds sportchef Michael Zorc öser lovord över Isak och säger följande till klubbens hemsida:
- Alexander Isak är en otroligt talangfull forward som jagades av flera av Europas absoluta toppklubbar. Vi är oerhört lyckliga över att han valt Borussia Dortmund. Både klubben och spelaren är övertygade om att den här övergången är helt rätt för båda parter.

Från början var det tänkt att Isak skulle lämna AIK direkt, för att sedan lånas tillbaka till AIK under våren, så blir nu inte fallet utan talangen ansluter direkt till Dortmund.

Innan övergången kan klubbas igenom helt behöver FIFA ge sitt godkännande eftersom att Isak inte fyllt 18 år än. Då båda parterna är överens lär det inte bli några problem, utan Isak räknas vara helt klar inom väldigt kort.

Just nu ligger Borussia Dortmund på en fjärdeplats i den tyska ligan, 12 poäng bakom serieledande Bayern München på 42 poäng. Emil Forsbergs Redbull Leipzig befinner sig på andraplats med sina 39 poäng.