Vi bjuds återigen på en fin allsvensk match på en måndagkväll. Denna gång i form av AIK som tar emot Malmö på Friends Arena. Förra måndagen fick vi se ett Stockholmsderby på Tele2 mellan Djurgården och AIK där Gnaget drog det längsta strået efter ett turligt mål från inhoppande Simon Thern kombinerat med allsvenskans bästa defensiv, och resultatet blev ännu en 1-0-vinst för AIK.

Fyra av AIKs fem senaste matcher har slutat i AIK-vinster och siffrorna 1-0. Solnaklubben har bara släppt in sanslösa fem mål bakåt. Samtidigt har man bara gjort åtta framåt, men vad gör det när man lyckas stänga ner matcherna när man väl tagit ledningen. I matchen mot Djurgården var det DIF som var till största del spelförande men AIK-ledningen kändes stabil och Djurgården hade svårt att etablera tryck på offensiv planhalva. Istället blev det halvtaskiga inlägg som inte nådde fram till blårandiga mottagare.

AIKs offensiv har fått en del kritik under säsongen, speciellt då värvningen Suleyman Krpic inte fallit väl ut, vilket väl inte har undgått någon. Lägg till att Henok Goitom gått skadad och missat ett antal matcher. Men trots att de i skrivande stund har två matcher färre spelade än en stor del av övriga tabellen, så ligger man faktiskt femma på 17 poäng, sex poäng bakom serieledande Peking. Nu ställs Rikard Norling och Simon Thern mot gamla bekanta.

Kan man lita på MFF?

Malmö kommer från dubbla poängtapp. Senast vart det en förvånande förlust på hemmaplan mot IFK Norrköping med 1-2 och innan dess kryssade man borta mot Hammarby med siffrorna 1-1. På bortaplan har man inte övertygad och på sina fem matcher borta så har det blivit tre kryss och två vinster. IFK Göteborg i premiären (1-1), Kalmar när krisen var som värst (0-0), och redan nämnda "Bajen".

MFF har tappat sitt försprång och man tappade serieledningen i och med förlusten mot Norrköping. Det är ett väldigt laborerande med startelvan och Magnus Pehrsson rör om i startelvsgrytan nästan varje match. Skadefritt, ja. Kontinuitet? Nja.

Kvällens drabbning

AIK slänger nog in unge Linnér i målet trots Stams fina inhopp i derbyt. Sundgren som var avstängd är tillgänglig för spel även han. Stipe Vrdoljak är avstängd. Goitom och Hauksson är fortsatt skadade och det är oklart hur Per Karlsson och Ishizaki mår. Båda fick lämna planen under derbyt pga skadekänningar.

MFF får tillbaka Safari och Tinnerholm som båda varit avstängda. Brorsson är alljämt avstängd.

Förra gången lagen möttes på Friends slutade matchen 1-1, innan dess vann MFF hemma med 2-0.

Matchen sänds på C More och börjar kl 19.00.