Efter flera års ökenvandring och mediokra tabellplaceringar börjar ett nytt AC Milan ta form. Den nya kinesiska ägargruppen, Investment Lux, köpte klubben för närmare 7.4 miljarder kronor. Målet? Hämta hem Scudetton så klart. I söndags anlände sommarens sjätte värvning, Hakan Çalhanoğlu från Bayer Leverkusen. I och med det står det klart att klubben spenderat över 1 miljard kronor på nyförvärv. Men hur bra är värvningarna? Betting.se har betygsatt samtliga från 1-10.

 

Mateo Musacchio

Mittbacken hämtades in för 18 miljoner euro från Villarreal, en klubb som av tradition är skickliga på att utveckla försvarare. Under 2000-talet har man sålt exempelvis Diego Godin, Gabriel Paulista, Gonzalo Rodriguez, Eric Bailly och Cristian Zapata.
 

Musacchio har varit gjuten i Villarreals startelva under flera års tid. Nu har han hunnit bli 26 år gammal och planen är att han går rakt in i Milans elva för att bilda mittlås med Alessio Romagnoli. Argentinaren som även har italienskt pass är en spelskicklig, men kort mittback. Ett litet frågetecken finns dock för spelarens skadehistorik.

Betyg: 7/10

 

Franck Kessié

Frank Kessie var en av de största utropstecknen i Serie A förra säsongen. 20-åringen dominerade stort från sin centrala mittfältsposition vilket gjorde att bland andra Chelsea, Manchester United, Arsenal, Tottenham, Liverpool och Roma ville ha honom. Men Kessie hade tidigt siktet inställt på Milan och lockades av deras satsning. Mittfältaren lånas in på två år till en kostnad av 28 miljoner euro. I dealen ingår dock en köpobligation som innebär att lånet blir till en permanent övergång efter två år.  

Det här är en riktig prestigevärvning för Milan som visar att de menar allvar. Trots att han endast är 20 år lär han gå rätt in i startelvan. 

Betyg: 9/10

 

Ricardo Rodriguez

Den schweiziske vänsterbacken har tillbringat de tre senaste säsongerna i tyska VFL Wolfsburg och gjort det väldigt bra. Det har tidigare funnits intresse från bland annat Chelsea men en affär blev aldrig av. 17 miljoner euro sägs Milan ha fått betala för 24-åringen, vilket får ses som ett bra pris.

Rodriguez är en löpstark, stabil ytterback med bra vänsterfot. Ett bra köp helt enkelt.

Betyg: 7/10

 

André Silva

38 miljoner euro betalade Milan för att säkra upp Portos succéanfallare André Silva. Portugisen gjorde en stark fjolårssäsong och stänkte in 16 mål på 32 matcher. Därtill gjorde han ytterligare fyra mål i Champions League.

Värvningen av Silva är en del av Milans generationsväxling, och precis som Kessie-signingen visar detta än en gång att klubben kan konkurrera med toppklubbar i Europa. För det ska sägas att Milan var långt ifrån ensamma om att visa intresse för anfallaren, även Arsenal, Manchester United och Real Madrid var ute efter honom.

Betyg: 8/10

 

Fabio Borini

Ett mycket märkligt lån. Borini har inte fått det att lyfta alls sedan tiden i Roma. 8 mål på 62 matcher sedan 2014 är ett väldigt svagt facit för en anfallare. Borinis sista säsong i Sunderland blev allt annat än lyckad då han enbart mäktade med ett enda mål. Till råga på allt blev klubben även nedflyttad till Championship. Mot bakgrund av det är det svårt att förstå den här värvningen. Det är möjligt att Milan ser honom som en billig truppspelare, men ändå, Borini är slut som artist.

Betyg: 4/10

 

Hakan Çalhanoğlu

Den tyskfödde turkiske landslagsmannen är den senaste värvningen. Och det är ett intressant sådant. 23-åringen kan spela på i princip samtliga offensiva positioner och är en poängspelare av rang. Hans främsta kännetecken är den fantastiska högerfoten som bjudit på mängder av sköna frisparksmål. Det känns som en nyttig värvning, bra ålder också.

Betyg: 6/10

 

Övriga rykten

Nikola Kalinic (Fiorentina), Lucas Biglia (Lazio) och Andrea Conti (Atalanta).