Reklam

Inför Swedish Open ATP Båstad 2019 - Guide

Vi följer Swedish Open här på Betting.se med dagliga speltips som du hittar här. Vår tennisexpert David Thorstensson har lagt över 3200 spel på sajten sedan starten och har ett imponerande facit. Vi intervjuade honom här om dagen inför turneringen, en genomgång som du hittar här, och senast bad vi honom "bygga" den bästa tennisspelaren från startfältet.

Swedish Open har spelats i Båstad sedan 1948 och är en av de anrikaste tennisturneringarna i Sverige. SkiStar är huvudsponsor och har varit det sedan 2010. Turneringen är väldigt populär bland spelarna på ATP touren och röstades fram som bästa 250-turnering 11 år på rad mellan 2002 och 2013. Stora stjärnor har vunnit turneringen genom åren, bland annat Björn Borg och Rafael Nadal.

Betta på Swedish Open hos Leovegas!

David, hur många spelare kan vinna Swedish Open 2019?

– Helt ärligt, alla. Det är riktigt låg nivå på startfältet i år. Turneringen har misslyckats eller inte ens försökt få en toppspelare, utan högst rankad är Garin efter att Berrettini hoppat av i sista och han är ingen vidare säker favorit kan jag säga. Han är väldigt färsk på den här nivån, den här säsongen är den första han spelat på ATP-touren och är en sällsynt tunn favorit, om han ens är det.

– Dessutom är det extremt oberäkneligt i såna här små ATP-turneringar numera. De lite bättre spelarna är inte särskilt beroende av poängen och det är helt enkelt inte så viktigt för dem, vilket öppnar för skrällar. Så en kul turneringe på det sättet, även om affischnamnen saknas.

Vem eller vilka är favoriter i år?

– Jo, men jag har ju nosat lite på det redan, att det är väldigt öppet, men jag tycker ändå att Garin är den bästa grusspelaren, precis som rankingen antyder, han är högst rankad i fältet. Han är en tunn favorit, men favorit är han, om inte annat på att han är en ung spelare som fortfarande har ett stort driv även i dessa mindre turneringar. Dessutom är det klar fördel för de fyra högst rankade spelarna, att de står över första omgången och endast behöver spela fyra matcher för att vinna turneringen. Med där framme finns också Cuevas som kommit tillbaka riktigt bra i år och nu åter är en spelare att räkna med i dessa små grusturneringar. 

– Det finns dock massor av spelare som är i stort sett lika bra. Exempelvis gamle Verdasco som bara är ett par platser bakom Garin på rankingen och som tidigare besökt Båstad av lite andra orsaker än sporten kanske, men som numera är nygift och lite mer seriös med sin tennis. Visste ni förresten att Verdasco är gift med Enrique Iglesias halvsyrra? Det är dock inte Julio de har gemensamt utan mamman. Verdasco har spelat i Båstad hur många gånger som helst men aldrig har startfätlet varit svagare och detta är nog hans bästa chans att vinna hittills. Han har varit ruskigt nära tidigare så nu kanske, det vore lite kul.

Finns det någon annan i startfältet som har ”toppen” att skrälla gå hela vägen, förutsatt att han spelar på toppnivå rakt igenom?

– Hur många som helst säger jag ju! Nja, nu överdrev jag, men det finns kapabla spelare som med en fullträff har alla möjligheter. Chardy har ett spel med små marginaler, men när det stämmer är han riktigt giftig.

– Gasquet är med. En skugga av sig själv numera, men räkna inte bort honom. Jarry är en spelare med massor av kraft som är ojämn men även väldigt kapabel, särskilt på grus. Munar är mycket bättre än sin ranking och kommer säkert få en träff i slutet av grussäsongen.

– Sousa gick ruskigt bra i Wimbledon och även om han är jämn snarare än kapabel, han har återhämtat sig och kan i en sån här turnering gå långt eller till och med hela vägen med rätt lottning.

Elias och Mikael Ymer, vad ska vi ha för förväntningar på dem?

– Skyhöga, de vinner. Båda två! Nej, men matchvinster är bra. Elias har tappat formen helt och förlusterna har haglat på challengertouren senaste månaden. Mikael har fått vara skadefri i år och då har han genast gått förbi sin storebror i ranking och spelstyrka.

– Mikael är numera en spelare som håller på atp-touren och han kommer nog spela regelbundet på atp-nivå innan det här året är slut. Han har tidigare visat att han kan höja sig på hemmaplan på ett annat sätt än Elias, så Mikael, med rätt lottning kan han gå till kvarten eller till och med längre, högre nivå än så håller inte startfältet.

– För Elias del får han hoppas på en bra lottning så han kanske kan ha en liten skrällchans i första rundan.

Livestreama Swedish Open 2019

Bet365 streamar alla matcher i Swedish Open helt kostnadsfritt för alla medlemmar. Bet365 erbjuder också livebetting på alla matcher. Du kan också följa Swedish Open på tv. Viasats kanaler sänder Swedish Open. Viasat sänder också alla matcher på sin streamingtjänst, Viaplay. Missa inte chansen att följa denna högintressanta tennisturnering!

Läs mer:

Kommentarer

Feedback