Reklam

Tour de France - Lag och ryttare

176 cyklister deltar i Tour de France 2018. De är fördelade på 22 lag, där varje har åtta man. Det är en man mindre än förra året, detta för att det ska bli ett jämnare lopp. Det blir nämligen svårare för de dominerande lagen att kontrollera etapperna om de har färre hjälpcyklister med.

 

Spela på Tour the France på Bethard

 Team Sky

 1. Christopher Froome
 2. Gianni Moscon
 3. Geraint Thomas
 4. Michal Kwiatkowski
 5. Wout Poels
 6. Dylan Van Baarle
 7. Egan Arley Bernal
 8. Jonathan Castroviejo

Christopher Froome satsar på att bli den förste sedan Marco Pantani år 1998 som vinner både Tour de France och Giro d’Italia i samma säsong. Till sin hjälp har han ett riktigt bra lag, där åtminstone löjtnanterna Geraint Thomas och Wout Pouls särskiljer sig. Om Froome som väntat har det svårt på grund av sin jobbiga säsong hittills, står de förstnämnde klar att överta kaptensrollen, och han kan nog gå därifrån till att vinna loppet. Därutöver är Sky favoriter att plocka hem segern på tempoloppet på grund av det starka laget.

Odds på Froome som vinnare av Touren.

Team EF – Drapac Cannondale

 1. Rigoberto Uran
 2. Pierre Rolland
 3. Taylor Phinney
 4. Sep Vanmarcke
 5. Daniel Felipe Martinez
 6. Simon Clarke
 7. Thomas Scully
 8. Lawson Craddock

Team EF sätter sin tillit till Rigoberto Uran, som slutade på andraplatsen i fjol. Helt så bra går det inte för colombianen nu i 2018, men han ska inte ignoreras för det. Förutom Uran har också EF Rolland, som är en fantastisk löjtnant, samt Phinney och Vanmarcke som är ute efter etappsegrar på mellanetapperna.

AG2R La Mondiale

 1. Romain Bardet
 2. Mathias Frank
 3. Alexis Viullermoz
 4. Tony Gallopin
 5. Pierre Latour
 6. Axel Domont
 7. Silvan Dillier

Romain Bardet har länge flirtat med den gula tröjan, och i år ska det vara året. Han är igen kapten av ett starkt AG2R-lag, där allt handlar om hans chanser i den samlade klasseringen. Han har bra hjälp i Frank, Gallopin och Altour som säkert kommer hålla honom borta från de största problemen.

Team Sunweb

 1. Michael Matthews
 2. Tom Dumoulin
 3. Niklas Arndt
 4. Simon Geschke
 5. Chad Haga
 6. Søren Kragh Andersen
 7. Laurens Ten Dam
 8. Edward Theuns

Danske kämpen Søren Kragh Andersen för nöja sig med att vara hjälpreda i årets lopp. Han ska ta Michael Matthews till den gröna tröjan. I klasseringen sätter Sunweb sin tillit till holländaren Tom Dumoulin, de båda riktigt duktiga i bergen. Dumoulin är dock antagligen trött efter Giro d’Italia i maj, så det blir förmodligen Matthews som får chansen som kapten.

Team Fortuneo Samsic

 1. Warren Barguil
 2. Maxime Bouet
 3. Elie Gesbert
 4. Romain Hardy
 5. Kevin Ledanois
 6. Amaël Moinard
 7. Laurent Pichon
 8. Florian Vachon

Warren Barguil var den stora uppenbarelsen förra året, då han vann två etappsegrar. Nu cyklar han för det lilla franska laget Fortuneo Samsic, där inte får mycket hjälp av resterande mannar. Han har dock rutinerade Amaël Moinard att bossa runt med, och han har tidigare levererat riktigt fina prestationer som kapten.

Spela på Barguil att vinna den storprickiga tröja.

Bahrain Merida Pro Cycling Team

 1. Vincenzo Nibali
 2. Sonny Colbrelly
 3. Heinrich Haussler
 4. Gorka Izagirre
 5. Ion Izagirre
 6. Kristijan Koren
 7. Domenico Pozzovivo
 8. Franco Pellizotti

Bahrain Meridas lag ska absolut inte undervärderas. Vincenzo Nibali är en av få tidigare Tour de France-vinnare, och han har ett riktigt bra lag som backar upp honom. Pozzovivo och Izagirre-bröderna är riktigt bra klättrare, och Pellizotti är en rutinerad räv på Touren. Utöver dessa vill både Haussler och Colbrelly jaga etappseger på mellanetapperna.

Mitchelton – Scott

 1. Adam Yates
 2. Jack Bauer
 3. Luke Durbridge
 4. Mathew Hayman
 5. Michael Hepburn
 6. Damien Howson
 7. Daryl Impey
 8. Mikel Nieve

Med Adam Yates i täten hos Mitchelton – Scott hoppas man på stordåd. Den unge engelsmannen är en av sportens mest lysande talanger, och han har redan visat prov på denna vid flera tillfällen. Hans löjtnant blir Mikel Nieve, medan Mathew Hayman ska sörja för att Yates kommer igenom kullerstenen välbehållen. Bauer, Impey och Durbridge ska i sin tur ta segern i tempoloppet.

Movistar Team

 1. Nairo Quintana
 2. Andrey Amador
 3. Daniele Bennati
 4. Imanol Erviti
 5. Mikel Landa
 6. Jose Joaquin Rojas
 7. Marc Soler
 8. Alejandro Valverde

Det spanska storlaget har en av de allra starkaste uppställningarna till årets Tour de France. I Landa, Quintana och Valverde har de tre bra topplaceringsbud i klasseringen. Åtminstone de två förstnämnda är bland de absoluta favoriterna till den gula tröjan, medan Valverde kanske får nöja sig med att satsa på etappsegrar. Det är dock flera etapper som nog passar riktigt bra för honom. Movistar har också några riktigt bra hjälpcyklister i Marc Soler och Andrey Armador, de bägge har visat att de kan vinna stora lopp på egen hand.

BMC Racing Team

 1. Richie Porte
 2. Patrick Bevin
 3. Damiano Caruso
 4. Simon Gerrans
 5. Stefan Küng
 6. Michael Schar
 7. Greg Van Avermaet
 8. Tejay Van Garderen

Richie Porte är kapten hos BMC Racing Team, och han försöker vinna Tour de France. Porte är en komplett cyklist, och han är den största favoriten till årets seger. Han har starka hjälpcyklister i Van Garderen och Caruso i bergen, medan Van Avermaet och Gerrans nog ska föra honom säkert i mål på kullerstensetappen och mellanetapperna. Van Avermaet och Gerrans har i övrigt fina möjligheter att själva klippa en etappseger här och där.

UAE – Team Emirates

 1. Daniel Martin
 2. John Darwin Atapuma
 3. Kristijan Durasek
 4. Roberto Ferrari
 5. Alexander Kristoff
 6. Marco Marcato
 7. Rory Sutherland
 8. Oliviero Troia

Alexander Kristoff är den stora profilen hos UAE. Den hurtige nordmannen söker masspurterna och kanske även den gröna tröjan. Kristoff är utöver det en av favoriterna till kullerstensetappen. I klasseringen sätter laget sitt hopp på Daniel Martin, som tidigare har kört hem fina placeringar i grand tours.

Quick-Step Floors

 1. Julian Alaphilippe
 2. Tim Declercq
 3. Fernando Gaviria
 4. Philippe Gilbert
 5. Bob Jungels
 6. Yves Lampaert
 7. Ariel Maximiliano Richeze
 8. Niki Terpstra

Quick-Step är i Frankrike med målet att vinna poängtävlingen med colombianske Fernando Gaviria. Laget är uppbyggt kring denna unge sprinter, och Quick-Step förväntas dominera de flacka etapperna. På de mera kuperade etapperna får Gilbert och Alaphilippe fria tyglar till att jaga etappseger, medan Niki Terpstra, som vann Flanderna Runt i år, är en av favoriterna till kullerstensetappen.

BORA – Hansgrohe

 1. Peter Sagan
 2. Maciej Bodnar
 3. Marcus Burghardt
 4. Rafal Majka
 5. Gregor Mühlberger
 6. Daniel Oss
 7. Pawel Poljanski
 8. Lukas Pöstlberger

Här handlar allt om Peter Sagan. Den försvarande världsmästaren ska köras fram till så många etappsegrar som möjligt samt också den gröna sprintertröjan. I bergen får den dubbla bergtävlingsvinnaren Rafal Majka fria tyglar till att plocka etappsegern och den samlade klasseringen. Majka är en framstående klättrare, men han får det riktigt svårt utan duktiga hjälpredor.

Spela på Sagan att vinna den gröna tröjan

Astana Pro Team

 1. Jakob Fuglsang
 2. Omar Fraile
 3. Dmitry Gruzdev
 4. Jesper Hansen
 5. Tanel Kangert
 6. Magnus Cort Nielsen
 7. Luis Leon Sanchez
 8. Michael Valgren

Här är fyra danskar med, i toppen av listan. Kapten är Jakob Fuglsang, som söker en absolut topplacering och hela Danmark hoppas också ska få den. Om allting går bra för honom kan han nog sluta på podiet. Hansen och Sanchez blir hans löjtnanter i bergen, medan Cort och Valgren ska ta honom igenom kullerstensetappen samt de kuperade mellanetapperna.

Team Dimension Data

 1. Mark Cavendish
 2. Edvald Boasson Hagen
 3. Reinardt Janse Van Rensburg
 4. Serge Pauwels
 5. Mark Renshaw
 6. Tom-Jelte Slagter
 7. Jay Robert Thomson
 8. Julien Vermote

Med 30 etappsegrar i Touren på CV’t är Mark Cavendish den överlägset mest vinnande cyklisten i årets Tour-fält. Cavendish är därför också den obestridde kaptenen hos Dimension Data, som vill göra allt för att köra honom till seger. The Manx Missile, som Cavendish kallas, blir stöttad av sina hjälpcyklister Boasson Hagen och Renshaw som är specialister på att leverera honom i spurterna.

Team Katusha – Alpecin

 1. Ilnur Zakarin
 2. Ian Boswell
 3. Robert Kiserlovski
 4. Marcel Kittel
 5. Pavel Kochetkov
 6. Tony Martin
 7. Nils Politt
 8. Rick Zabel

Det är ett ytterst allsidigt lag som presenteras av Katusha. Kittel satsar på att vinna masspurter och kanske även den gröna tröjan, och Zakarin går efter en topplacering i klasseringen. Utöver detta är Tony Martin självklart också tagen till Frankrike med hopp om att vinna en etappseger eller två. Time trialen är för hård för Martin, men han kan ta segrar i all slags terräng.

Groupama – FDJ

 1. Arnaud Demare
 2. David Gaudu
 3. Jacobo Guarnieri
 4. Olivier Le Gac
 5. Tobias Ludvigsson
 6. Rudy Molard
 7. Ramon Sinkeldam
 8. Arthur Vichot

Hos FDJ handlar allt om Demare. Sprintern vann en ensam etapp förra året, och 2018 ska det förbättras. Demare är en av fältets allra snabbaste sprinters, och han har näsan i vädret efter vinsten på Bastilledagen, Frankrikes nationaldag. I bergen ska man inte vänta sig stordåd från FDJ, men de bör ändå vara representerade i de flesta etapper.

Team LottoNL – Jumbo

 1. Steven Kruijswijk
 2. Robert Gesink
 3. Dylan Groenewegen
 4. Primoz Roglic
 5. Paul Martens
 6. Timo Roosen
 7. Amund Grøndahl Jansen
 8. Antwan Tolhoek

LottoNL – Jumbo har haft många hästar att spela på till årets Tour de France. Den bäste är Roglic, som har haft en riktigt bra säsong med flera stora segrar. Han bevisade redan förra året att han kan beblanda sig med de bästa med en stor etappseger. I år har han konkurrerat med klasseringens största profiler hela säsongen med stor framgång. Han backas upp av de holländska essen Kruisqijk och Gesink, som också kan ta etappsegrar på egen hand. Därutöver har holländarna också sprinteresset Groenewegen, som ligger bland favoriterna till den gröna tröjan.

Lotto Soudal

 1. André Greipel
 2. Tiesj Benoot
 3. Jasper De Buyst
 4. Thomas De Gendt
 5. Jens Keukeleire
 6. Tomasz Marczynski
 7. Jelle Vanendert
 8. Marcel Sieberg

Lotto har skickat ett stabilt lag till Tour de France, men de saknar de riktigt stora profilerna. Därför har de också endast ett mål: etappsegrar. Belgarna har plockat ut ett ytterst allsidigt lag som kan konkurrera i all slags terräng. Greipel ska satsa på seger i masspurterna, Vanendert på de kuperade etapperna, Benoot på kullerstenen och De Gendt i de höga bergen.

Direct Energie

 1. Lilian Calmejane
 2. Thomas Boudat
 3. Sylvain Chavanel
 4. Jerome Cousin
 5. Damien Gaudin
 6. Fabien Grellier
 7. Romain Sicard
 8. Rein Taaramäe

I Direct Energie satsar man på etappseger i år. De har många kort att spela, men få ess. Calmejane, Chavanel och Taaramäe är duktiga cyklister, men kommer få svårt att uppfylla det lilla franska lagets ambitioner.

Trek – Segafredo

 1. Bauke Mollema
 2. Julien Bernard
 3. Koen de Kort
 4. John Degenkolb
 5. Michael Gogl
 6. Tsgabu Grmay
 7. Toms Skujins
 8. Jasper Stuyvin

Bauke Mollema är kaptenen i Trek-Segafredo. Den holländska klasseringscyklisten håller på att blanda sig i kampen om den gula tröjan. Därutöver hoppas den erfarne John Degenkolb att sno åt sig en etappseger eller två. Det måste dock sägas, att Treks manskap ser lite tunt ut. Särskilt i de höga bergen kan Mollema lätt finna sig ensam.

Cofidis, Solutions Crédits

 1. Christophe Laporte
 2. Dimitri Claeys
 3. Nicolas Edet
 4. Jesus Herrada
 5. Daniel Navarro
 6. Anthony Perez
 7. Julien Simon
 8. Anthony Turgis

Cofidis överraskade alla när de valde att inte anmäla Naced Bouhanni. Det franska teamet kommer istället satsa allt på sina spanska klättrare Daniel Navarro och Jesus Herrada som kommer gå för etappsegrar i bergen. Navarro kanske till och med kan utmana om polkatröjan. Teamet har också höga förväntningar på 25-åriga Christophe Laporte som kommer jaga etappsegrar i alla olika terränger.

Wanty – Groupe Gobert

 1. Guillaume Martin
 2. Thomas Degand
 3. Timothy Dupont
 4. Marco Minnaard
 5. Yoann Offredo
 6. Andrea Pasqualon
 7. Dion Smith
 8. Guillaume Van Keisbulck

Wanty – Group Gobert är ännu ett litet franskt lag, som kämpar för etappsegrar. De har inga större profiler, även om Yoann Offredo är bra på cykeln. De kommer köra samtliga, även de hopplösa första flacka etapperna. Härifrån hoppas de på att få tur förr eller senare.

 

Spela på Tour the France på Bethard

Kommentarer

Feedback