Reklam

Zaragoza - Mirandes

13 november 2016 at 21:00 - Fotboll, Spanien - Segunda División
7 apr 2017 at 15:00 (Uppdaterad 7 apr 2017 at 15:29) 07/04


Den sena matchen från Segunda Division denna söndag utspelar sig på härliga La Romareda där ett stjärnspäckat Zaragoza tar emot Mirandes. Hemmalaget kommer gå hårt för vinsten här och med publiken i ryggen så tror jag att man stänker dit minst två bollar på ett mycket formsvagt Mirandes.

Zaragoza har värvat starkt inför den här säsongen och därför tror jag inte att man är riktigt nöjda med en 14:e plats och 17 inspelade poäng efter 13 omgångar. Nu är det endast fyra poäng upp till Huesca på den andra direktplatsen ska sägas, men det gäller att Zaragoza tar sig samman nu och börjar leverera trepoängare. Hemma på La Romareda har man alltid ett bra stöd från läktarhåll och det har speglat av sig på planen då man plockat 13 av sina 17 poäng just på hemmaplan. Det är alltid full fart framåt här och laget har faktiskt gjort minst ett mål i samtliga sex hemmamatcher, vilket inte är någon direkt överraskning. Målformen är även väldigt fin för dagen då Zaragoza smällde dit två mål i nästa senaste matchen mot Almeria (2-1) och även två mål i senaste matchen borta mot Mallorca (2-2).

Hos hemmalaget stryker vi Dongou, Isaac, Wilk och Xumetra till den här matchen då samtliga går skadade. Det är endast Isaac och Xumetra som har ordentligt med speltid den här säsongen och kan ses som några avbräck. Viktigt för det offensiva att Manu Lanzarote är tillbaka från avstängning!

Mirandes hade en kanonstart på säsongen och var faktiskt obesegrade efter nio spelade omgångar. Men laget är nu inne i en väldigt djup svacka med fyra raka förluster på kontot och då finns det enklare matcher att ta sig an än Zaragoza på bortaplan. Offensivt har det inte alls fungerat på slutet då Mirandes inte lyckats göra ett endaste mål i dessa förlustmatcher, men vi kan inte direkt påstå att det defensiva fungerat särskilt bra på slutet heller. Kikar vi sju matcher tillbaka så har Mirandes släppt in hela 14 mål. Nu blev det bara ett insläppt mål i den senaste bortamatchen mot Alcorcon (0-1) men vi bör inte jämföra det offensiva hos Alcorcon med Zaragoza, det är som dag och natt.
Hos gästerna stryker vi anfallaren Fofo som går skadad och vi sätter även ett frågetecken för målvakt Roberto. Största avbräcket är utan tvekan Fofo som fått en del speltid denna säsong. Roberto har inte stått en minut denna säsong och är således inget avbräck.

Zaragoza har höga förväntningar på sig denna säsong och med en mittenposition i tabellen just nu så är det bara seger som gäller här. Vi kan förvänta oss ett extremt offensivt hemmalag här och då tror jag man sätter dit minst två bollar på ett formsvagt Mirandes. En högre insats åker in och den gör det hos Expekt till oddset 1.90.

/[email protected]
  • Support dygnet runt
  • Bra utbud på inhemska ligor
  • Generös välkomstbonus
Feedback