Annons

Yoshihito Nishioka - Mackenzie McDonald: 2 - Speltips

Matchcenter
4 januari 2023 at 03:25 - Tennis, ATP
Show Court 1
3 jan 2023 at 17:19 (Uppdaterad 4 jan 2023 at 05:06) 03/01
89
+1
Chans (1-2): 53-47%
Spelvärde: 110,45%
Lägsta spelbara odds: 2,13
Units: 7/10
Hit/Miss: 2-0
Bethard Till Bethard
Riktigt intressant andra omgång i Adelaide det här skulle jag säga. Jag tycker oddsen hamnat ganska ordentligt snett.

Visst kan man förstå det här. Nishioka slog Rune i första omgången, en på papperet jättefin vinst. Även i verkligheten var den fin. Nishioka spelade riktigt bra och var egentligen bättre i samtliga tre set. Rune var heller inte anskrämlig på något sätt. Så en helgjuten insats av Nishioka.

Men man måste nog också ha med sig att Rune fullständigt, verkligen fullständigt, spelade Nishioka i händerna. Och när man spelar Nishioka i händerna, då blir Nishioka en mardröm för ganska många. När man låter honom spela ut sina styrkor och ignorerar svagheterna, ja då är han bra helt enkelt.

McDonald behövde bara spela ett set i sin första match, så inget att luta sig emot där.

Hur står de sig mot varandra då?

Nishioka rankad 36, McDonald rankad 63. Jag tycker kanske inte det skiljer så mycket mellan dem i spelstyrka utan en skillnad på 10 plats någonting kanske vore rimligt. Jag skulle placera Nishioka precis innanför topp-50, McDonald precis utanför topp-50.

Det som jag tycker gör matchen extra intressant är spelstilarna. 

McDonald är egentligen Runes raka motsats. Svårt att jämföra spelare på olika nivåer kanske, men det är en stor skillnad. Rune har stora svingar, behöver tid på sig, står inte jättelångt in i banan. Trots allt relativt behaglig att möta. McDonald precis tvärtom. Han har tempot som sin enda riktiga styrka.

Nishioka är blixtsnabb, och knappast temposvag, men han trivs inte när han hela tiden är under tryck. Det kommer han vara här, och jag tror han kommer göra en bra mycket sämre match här än han gjorde mot Rune. Just för att han nu möter en motståndare som högst troligt inte kommer spela honom i händerna på samma sätt.

  • 100% upp till 1000 kr
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback