Reklam

World Snooker Championship

21 april 2018 at 11:00
20 apr 2018 at 16:23 (Uppdaterad 13 mar 2019 at 14:31) 20/04
27
0
Chans: 30%
Spelvärde: 165,00%
Lägsta spelbara odds: 3,33
Units: 7/10
Hit/Miss:
Betfair Sportsbook Spela nu hos Betfair Sportsbook

Mark Selby ska vara VM:s favorit. Världsettan har möjlighet att ta sin fjärde världsmästartitel på fyra år, vilket säger en del om hur han trivs i The Crucible. Faktum är att han inte förlorat en match över två sessions på sedan september 2016.

Med en lite halvknackig höst visade han den gamla vanliga formen i Kina för ett par veckor sedan. Han vann turneringen, precis som i fjol, och kommer in till VM som andrahandsfavorit i oddslistan.

Ronnie O'Sullivan är som vanligt spelarnas kelgris och blir lika nerspelad som vanligt. Oddssättarna bedömer bägge spelarnas vinstchanser som lika goda, men trycket från marknaden på Ronnie är för stort. Det hjälper inte att Ronnie själv lyfter fram Mark Selby som favorit; tv-pengarna på The Rocket rasslar in.

Vägen till titeln kommer inte vara spikrak för någon. Mark Selby drog en halv nitlott i första omgången. Jag såg Joe Perry i kvalet och han imponerade. I en andra omgång väntar troligen Mark Allen, vilket inte kommer vara några problem. Ju längre turneringen går, desto längre blir formatet och matcherna – och desto bättre blir Mark.

I en kvartsfinal kommer han enligt mina papper ställas mot Kyren Wilson. Här finns det anledning att vara orolig och jag tror det här är den övre halvans moraliska semifinal. Spelarna möttes i China Opens semifinal och Kyren Wilson hämtade ikapp 1-5 till 8-8 innan Mark Selby vann 10-8.

Kyren Wilson har bara slagit Mark Selby en gång på nio möten och jag tror inte han gör det i en VM-kvartsfinal.

Semifinal- och finalmotstånd är lönlöst att spekulera i. Alla spelare som kommer hit är bra, men alla kan inte vinna VM. Snooker är ett spel där sista boll måste rullas i. Mästerskapet avgörs inte nödvändigtvis på tv-bordet; det är hjärnspökena under dagarna mellan matcherna som påverkar prestationen mer än mycket annat.

Mark Selby är favorit att vinna VM och det ska återspeglas tydligare än det gör i hans odds.

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Världens största spelbörs
  • Även poker & casino
Feedback