Reklam

Washington Capitals - Chicago Blackhawks: 1

Matchcenter
7 december 2017 at 02:00 - Hockey, USA - NHL
6 dec 2017 at 15:43 (Uppdaterad 7 dec 2017 at 07:19) 06/12
43
0
Chans (1-2): 60-40%
Spelvärde: 106,20%
Lägsta spelbara odds: 1,67
Units: 6/10
Hit/Miss: 6-2
Bethard Spela nu hos Bethard
Utöver hockeyettan ikväll så blickar vi också närmare på en av de fyra matcherna som spelas borta i Nordamerika natten mot torsdagen. Washington gick vi emot senast, men en stark insats av dem då bäddade ändå för en seger. Inatt tar dem emot Chicago som för tillfället verkar ha en hel del problem.

Trots att jag trodde ganska så hårt på Sharks senast i matchen mot Washington så blev det förlust. Caps visade ännu en gång upp et moget spel och inkasserade två nya poäng. Det där med moget spel är något som de verkar ha utvecklat senaste veckorna. Man hade en del problem med inställningen ett par veckor verkade det som och därav också lite tyngre resultat en tid. Nu verkar man dock hittat formen och med tanke på att man hade full kontroll senast på San Jose så tycker jag inte man bör ha sämre chanser inatt heller. Chicago har en tuff tid just nu och man har lite stolpe ut. Fyra raka förluster där tre av dem kommit med uddamålet. Det som jag ser som den största faktorn idag är väl egentligen formen hos de båda. Caps är just nu helt enkelt riktigt stabila och Chicago allt annat än det. De senaste fem matcherna Caps har spelat är mot Tampa, San Jose, Columbus, Toronto och Los Angeles där bara den sistnämnda har slutet med en förlust. Det är fem riktigt bra lag, men som sagt så verkar Washington prickat in formen lagom till jul.

Talar för spelet

  • Som ovan nämnda så är formen en av de viktigaste faktorerna här idag. Chicago är väl i grunden bra och har ett par superstjärnor som kan glänsa, men samtidigt ska vi också komma ihåg att Caps superspelare är i betydligt mer form. Harmonin flödar i Washington till skillnad mot vad den gör i Chicago.
  • Historiken mellan lagen. Hawks har haft det svårt mot Chicago senaste säsongerna. Även fast man inte spelat särskilt många matcher de senaste åren så har Caps ett kraftigt övertag där. Hemma i Verizon har man fem raka mot Chicago till exempel.
  • Verizon Center. Ja, Washington på bortaplan brukar bli ett kraftprov oavsett vilka som står på andra sidan. Den här säsongen började man trögt på hemmaplan, men har kört över det mesta hemma på slutet.
  • Corey Crawford är Chicagos bästa målvakt och för tillfället skadad. Inget ont om Anton Forsberg som förväntas starta ännu en match, men Crawford bär Chicago på sina axlar oftast och Forsberg har ännu inte övertygat lika mycket. Holtby mot Forsberg är det fördel Ccaps på.

Talar emot spelet

  • Chicago är i grunden bra. Man är spelskickliga och kan spela sönder alla lag när man är på topp. Kane är en av världens bästa spelare och är ett hot framåt alltid.
  • Caps har varit bra på slutet, men som jag skrev senast så verkar inställningsfrågan göra sig påmind ganska ofta. Tror och hoppas inte det blir några problem med den ikväll.

Jag tycker Caps har goda chanser till ytterligare en seger på hemmaplan. Anton Forsberg kommer få stå på huvudet ikväll om han ska ta några poäng åt Chicago och det tror jag inte han står pall under sextio minuter. Jag testar Washington inklusive OT/SO.

Lycka till!

/Heden

  • Lättnavigerad sajt
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Kommentarer

Feedback