Reklam

Visby - Vimmerby: 2

8 mars 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
8 mar 2018 at 12:05 (Uppdaterad 9 mar 2018 at 07:10) 08/03
71
0

Playoff mot hockeyallsvenskan

Chans (1-X-2): 26-21-53%
Spelvärde: 109,71%
Lägsta spelbara odds: 1,89
Units: 6/10
Hit/Miss: 4-2
Betsafe Spela nu hos Betsafe
Torsdagskvällen bjuder på en hel del spännande matcher från playoffet mot kvalserien till hockeyallsvenskan. Vimmerby valde Visby och får börja ute på ön. Trots att Visby är hemmastarka så tror jag bortalaget väger för tungt.

Visby har gjort en klart godkänd säsong såhär långt och man tog sig också tillslut till ett playoff efter att ha knipit den åttonde och sista platsen i Allettan Södra. Man inledde väldigt dåligt för att sedan avsluta ganska starkt där man framförallt verkade få lite ordning på det defensiva. Positivt för laget är också såklart att Sammy Gustafsson nu är tillbaka från skadan och han är en starkt bidragande orsak till varför man slog ut Dalen i försa omgången. Nu väntar det ett betydligt mycket tuffare motstånd i form av Vimmerby. Ett lag som jag tycker är bättre egentligen på varenda position förutom kanske just den sistnämnda målvaktspositionen. Vimmerby var jag inne på redan innan alletan drog igång att man skulle överraska. Det gjorde man och slutade på en tredjeplats, vilket kanske var lite bättre än de flesta trodde. Jag tror dock att man är ett så pass bra lag. Man har ju längre säsongen gått fått mer ordning på det defensiva, vilket såklart är en anledning till varför man gått så bra. Den största orsaken är dock det offensiva och det är den jag tror Visby kommer att få problem med. I mitt tycke är det skillnad på dessa lag och jag tror att Vimmerby kommer lösa det här. Förhoppningsvis tar man ett stort steg redan genom att vinna den första matchen. 

Talar för spelet 

• Den offensiva skickligheten och spetskompetensen som finns i Vimmerby är bra. Man har varit ett av de bästa lagen offensivt sett över hela säsongen och det bör vara ett hot oavsett vilket lag som står som motståndare.  

• De har möts två gånger den här säsongen och Vimmerby har varit klart bäst i båda mötena. 6-1 på hemmaplan var det inget snack om. I Visby förlorade man med 4-3, men det att efter haft maximal otur samt spelat lite slarvigt i period två. I övrigt så ska det ha synts vilket det skickligaste laget är. 

• Det skiljde 16 poäng och 41 mål i målskillnad mellan lagen i Allettan Södra. Någonstans måste det nu ta ut sin rättvisa?

Talar emot spelet 

• Sammy Gustafsson som sagt. Visby har en fördel på målvaktssidan utan tvekan. Han är en rutinerad herre och har varit med förr i dessa matcher. Han kan mycket väl vinna matchen åt Visby

• Hemmaplan såklart. Visby är starka på ön och har varit det genom alla år. Det känns som ett måste för dem att vinna hemmamatchen för nu är det inte ett brunkigt Dalen man möter utan ett offensivt skickligt Vimmerby.

Jag tycker att Vimmerby ska lösa det här. Man har varit bättre än Visby i båda matcherna och förhoppningsvis tar man vara på chanserna bättre den här gången. Jag testar Vimmerby att vinna under ordinarie tid till oddset 2.07 hos betsafe.

 

Lycka till!


/Heden

 

  • 100% upp till 500 SEK i välkomstbonus!
  • Snygg sajt
  • Flera specialspel
Feedback