Reklam

Visby - Väsby: 2

29 december 2017 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
22 dec 2017 at 16:28 (Uppdaterad 29 dec 2017 at 21:49) 22/12
100
0

Allettan Södra

Chans (1-2): 56-44%
Spelvärde: 125,40%
Lägsta spelbara odds: 2,27
Units: 6/10
Hit/Miss: 6-4
Betsafe Spela nu hos Betsafe
Starten av den första omgången i allettan går av stapeln den 27 december, men Visby gör sin första match två dagar senare när Väsby kommer på besök. I mitt tycke är det såklart helt rätt att Visby är favorit i det här mötet, men jag tycker fortfarande att Väsby underskattas en aning av bolagen.

Visby kom på plats tre i tabellen efter Huddinge och Hudiksvall. Ganska väntat med tanke på att de två senast nämnda är snäppet vassare än övriga lag i serien. Visby är ett lag som har en bra grund att stå på. Många duktiga spelare, men som kanske saknar den där yttersta spetsen för att bli så bra som man var för några säsonger sedan. Man är ett hårt arbetande lag och det är väl det man vunnit många matcher på. Nu blir det matcher mot topplag hela tiden och då tror jag att man kommer få det väldigt tufft. Man kommer hålla jämna steg med många, men förlora många matcher för att man kanske saknar spetskompetensen. Väsby kom på fjärdeplats, sju poäng bakom Visby, men gick starkt på slutet. Det av lite olika anledningar. Väsby tappade från förra säsongen en hel del spets med tanke på deras succé och kanske också därför starten av serien inte var superbra. De senaste veckorna har man spelat upp sig och har skaffat sig ett bra läge inför allettan. Tillskotten av Christian Holmblad, Lubomir Fetkovic och Fredrik Falk kommer vara nyttiga för detta lag i allettan för de kommer behöva den typen av spets. Jag blir inte heller förvånad om laget fyller på med något ytterligare under resans gång. I vilket fall så är såklart Visby rätta favoriter, men oddset är alldeles för högt på bortalaget.

Talar för spelet

  • Väsby är underskattade. Bolagen undervärderar laget helt enkelt. Jag säger inte att de är ett topplag som kommer vara med i toppen, men däremot kommer dem helt klart plocka sina poäng pågrund av sina offensiva kvalitéer.
  • Formen är svår att spekulera om när det varit ett uppehåll och nu ny serie. Däremot så tror jag de flesta är medvetna om att Väsby är klart starkare nu än man var vid uppstarten.
  • Senast lagen möttes var i sista omgången. Inget av lagen hade något att spela för, samtidigt förstår jag att Visby såklart inte tycker det är jättekul med en lång bortamatch i det läget. 7-2 till Väsby kanske vari överkant, men ändå ett tecken på att man inte är så dåliga. Visby avgjorde sent på hemmaplan och vann med 5-3 efter mål i öppen kasse.

Talar emot spelet

  • Visby har en vinnarkultur och är vana att spela de här matcherna. Hemmaplan på fredagar är man starka och man är favoriter av en anledning.
  • Revanschlusten hos hemmalaget efter förnedringen senast mot samma lag kommer såklart vara en extra morot för Visby. 7-2 var något mål i överkant, men klart rättvist till Väsby. Man kommer göra allt i sin makt för att sätta Väsby på plats.

Som jag skrev ovan så är dem rätta favoriter, men Väsby är underskattade och har bättre chans än vad oddssättarna tycker. Offensivt är man riktigt starka och man kommer behöva tränga igenom ett svårforcerat Visby-försvar. Målvaktssidan ser bra ut och är inte mycket sämre än Gustavsson i Visby. Jag testar Väsby inklusive överid/straffar till oddset 2.85.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 500 SEK i välkomstbonus!
  • Snygg sajt
  • Flera specialspel
Feedback