Reklam

Visby - Kallinge: 2

17 januari 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
15 jan 2018 at 14:34 (Uppdaterad 17 jan 2018 at 21:52) 15/01
107
0

Allettan Södra

Chans (1-X-2): 22-21-57%
Spelvärde: 115,71%
Lägsta spelbara odds: 1,75
Units: 7/10
Hit/Miss: 1-4
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Allettan södra håller på att utvecklas till något riktigt intressant. Topplagen har dragit ifrån en bit och så tror jag också det kommer se ut när serien är slut, på ett ungefär. Mellan resterande placeringar kommer det bli ett race in i det sista och seriesegrarna Kallinge från söder fick med sig tre viktiga poäng senast hemma mot topplaget Hudiksvall.

Kallinge slog tillbaka Hudiksvall senast efter att ha vänt ett 0-2 underläge till 3-2. Det avgörande målet kom sent med drygt en och en halv minut kvar så den satt nog skönt för laget, framförallt psykiskt kanske med tanke på att man har haft en tuffare start än många trott. Jag tror inte laget kommer ta sig ända till en kvalserie och inte heller vara med och slåss om toppplaceringarna i den här serien, men en sak som är säker är att man är ett bättre hockeylag än Visby på alla håll. Kallinge har varit lite för upp och ner för att jag ska tro på dem i slutändan, men man har slagit både Kristianstad och Vimmerby vilket tyder på en hög högstanivå. När man då åker till Visby med gott självförtroende så ska det bara vara tre poäng. I alla fall om man har som mål att vinna serien, åtminstone vara med bland topp tre. Visby har som mål att ta sig till ett playoff och det borde man väl klara tycker jag. Ett så pass bra lag har man, men på något sätt känns det som att man saknar något. Nu förstemålvakten Sammy Gustafsson skadad vilket såklart ger ett osäkerhet även om inlånade Ludvig Engsund är en god ersättare. Man har till exempel förlorat med 6-0 mot Kristianstad, 9-2 mot Huddinge och 6-1 mot Vimmerby. Så stort ska man inte behöva förlora om man är ett topplag. Kallinge är bra och kan utmana dem tre senast nämnda, men det kan uppenbarligen inte Visby göra. Given tvåa för mig.

Talar för spelet

  • Kallinge har spelat okej, men haft lite stolpe ut. Bra insatser mot Kristianstad gånger två, vinst mot Vimmerby och uddamålsförlust borta mot Huddinge är inget att skämmas för. Kallinge kommer klättra i tabellen.
  • Sammy Gustafsson är en av seriens bästa målvakter, men det är fortfarande en osäkerhet kring hans deltagande i fortsättningen. Skulle de ställa Gustafsson ändå, hur är formen egentligen? Engsund är bra som backup, men klart det är ett minus för dem. Skulle de istället ställa deras holländske andremålvakt, ja då kan ni tolka detta som ett maxspel.
  • Visby har tagit sex poäng, alla på hemmaplan. Man har vunnit mot Väsby knappt och Valbo lite enklare. Då ska det tilläggas att det kanske är seriens två klart svagaste lag. Resterande matcher har slutat i idel storförluster och senast 4-2 borta mot ett skadedrabbat Nybro.
  • Andreas ”notan” Nordfeldt gjorde comeback senast för Kallinge och tryckte själv dit 2-2 målet i en grötig situation. Ingen kan säga något annat än att den rutinerade herren är grymt viktig för Kallinge.

Talar emot spelet

  • Det finns egentligen en sak bara som talar emot Kallinge. Det är att man spelar i just Visby. Där är Visby otroligt starka och svårslagna normalt sett. Dock så ska det tilläggas att många i den östra serien inte alls håller samma klass Visby och vinsterna de tagit nu mot Väsby och Valbo är matcher de ska vinna på hemmais. Enda fördelen jag hittar för Visby.

Jag tycker att om man vinner den södra grundserien så är man ett bättre lag än väldigt många. Kallinge slog senast ett starkt Hudiksvall och har spelar bra under hela allettan, ja då bör man ha mer än en rimlig chans mot Visby, oavsett bortaplan. Jag testar Kallinge under ordinarie tid.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback