Reklam

Visby - Huddinge

5 oktober 2016 at 19:56 - Hockeyettan
7 apr 2017 at 14:57 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04


Äntligen är det dags för den förutspådda och också tidiga seriefinalen mellan Visby och Huddinge. Båda lagen kliver in med full pott till dagens match och Visby får chansen att briljera på hemmaplan först av de två lagen. Klarar de favoritskapet eller är det Huddinge som kniper flest poäng denna fredagskväll?

Visby är tillsammans med Huddinge mina stora favoriter till att ta hem den här serien. Eller ska man sammanfatta det kort så är det att någon av dessa kommer stå som seriesegrare i december. Visby har också öppnat på allra bästa sätt med fyra raka segrar och tolv inspelade poäng. Man har mött Hammarby två gånger och sedan även två nykomlingar, Valbo respektive Nacka. Målskillnaden är 14-3 på dessa fyra matcher, vilket också visar hur pass bra man är i det defensiva spelet. Det har väl alltid varit lite av Visbys styrka att man är starka bakåt och det är sällan det drar iväg och man vinner stort i matcherna som till exempel Huddinge kan göra ibland. Visby är bra och var innan säsongen favoriter att vinna serien före Hudiksvall och Huddinge i samma ordning. Man kan mycket väl vinna och det förvånar nog ingen, men min känsla om man tittar på pappret är att Visby är ett svagare lag än Huddinge. Visst, man har haft samma stomme i många säsonger nu, men aldrig riktigt lyckats nå ända fram. Jag tror det brister lite på att man är för "svaga" offensivt. Ikväll kommer det bli jämnt och det blir garanterat Visbys svåraste match hittills.

Huddinge har återigen haft ganska stor spelaromsättning i sommar och håller tilochmed fortfarande på att skriva kontrakt med spelare för att få ihop en full trupp. Nu låter det sämre än vad det är för enligt mig så har man den östra seriens bästa lag. Det kryllar av offensiv kvalité samt en massa rutin från högre nivåer. Att man var rankade som trea inför säsongen tycker jag är väldigt konstigt. Man har värvat ihop ett lag som är riktigt slagkraftigt. Det visade man verkligen i matcherna mot Hudiksvall tidigare under säsongen när man slog dem enkelt i seriepremiären med 5-2 och även i en träningsmatch med 8-2. Under försäsongen har dessutom truppen varit ganska liten med tanke på att det tillkommit en massa nyförvärv under höstens gång och nu är man väl faktiskt en full trupp som på pappret ser riktigt spännande ut. Man har fyra raka vinster och en målskillnad på 27-6. Det offensiva spelet har klickat överallt och man har flera femmor som producerar vilket resulterat i att man är giftiga oavsett vilken femma som är på isen. Inbördes mellan dessa lag brukar det vara jämnt, men magkänslan säger Huddinge trots att man har bortaplan i svåra Visby. Huddinge kan ta sig ända till kvalserien om de fortsätter på samma spår.

Det låter dumt att säga, men man vinner för att man har bättre offensiv och gör fler mål än sin motståndare. Mitt spel blir alltså Huddinge ML till oddset 1.89 hos Unibet. Insatsen landar på 6 units.

Lycka till!

/Heden
  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta
Feedback