Reklam

Vinnare Melodifestivalen: Dotter

7 mars 2020 at 20:00 - Melodifestivalen
2 mar 2020 at 09:34 (Uppdaterad 2 mar 2020 at 09:35) 02/03
95
+2
Chans: 62%
Spelvärde: 111,60%
Lägsta spelbara odds: 1,61
Units: 9/10
LeoVegas Spela nu hos LeoVegas
Melodifestivalen

Finaldags i Melodifestivalen och allt ska avgöras, vilken låt får representera Sverige i Eurovision?

Jag tror det blir favoritseger som den nästan alltid blir i Melodifestivalen. Det finns numera så tydliga parametrar att gå på. Hur folk röstar, hur mycket låtarna spelas på radio, men numera mest av allt, hur många streams låtarna har. 

Dotter streamas mest på Spotify

När det gäller streams är det faktiskt ganska jämnt. Dotter leder men 1,1 miljoner streams lite drygt på Spotify men flera andra bidrag ligger runt miljonen. Mycket här handlar nog dock om att folk lyssnar på en spellista där alla bidrag finns med, och då lyssnar man igenom de fem första innan man stänger av. Att Dotter har flest streams är ändå anmärkningsvärt då hon har klart mindre draghjälp av sitt namn jämfört med konkurrenterna i toppen.

När det gäller radiospelning ligger Dotter också i topp, trots att hon kanske är ett lite mindre namn rent allmänt för den stora massan.

Lägger man också till en subjektiv bedömning så är min sådan att Dotters nummer var det överlägset coolaste. Hanna Ferm kommer göra en i vanlig ordning stadig insats, men folk har sett det förr. Anna Bergendahl samma sak. Hon har gjort samma sak förut, och inte vunnit då. Mohombi hade en starkare låt förra året och vann inte då i ganska svag konkurrens. Det borde betyda att han inte vinner i år heller.

Juryn blir tungan på vågen

Dotter kommer också fira triumfer bland den utländska juryn. Den juryn lyssnar ofta enbart på låtarna utan att ha koll på om artisterna är kända eller ej. Där kommer Dotters bidrag dominera när de andra inte får stödröster på sina namn som de kommer få av tv-tittarna.

Jag tror att Dotter motsvarar favoritskapet. Hanna Ferm är den enda som för mig kan utmana men jag tror inte det går. Dotter vinner med lite marginal. 

Hämta en bra bettingbonus här på Betting. Ta del av alla matcher idag, tablå med sport på TV och massor av bettingtips.

  • 100 kr freebet i välkomstbonus! Bäst i mobilen
  • Hög trovärdighet

Kommentarer

Feedback