advert

Vinnare Hockeyettan Västra: Västerås

15 september 2017 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
13 sep 2017 at 14:58 (Uppdaterad 11 dec 2017 at 08:41) 13/09
Chans: 60%
Spelvärde: 141,00%
Lägsta spelbara odds: 1,67
Units: 6/10
Hit/Miss: Västerås
Betsafe Spela nu hos Betsafe
Äntligen drar den härliga hockeysäsongen igång och ett av de första speltipsen denna säsong är att granska den förmodade vinnaren av den västra serien i hockeyettan. Många tror att det blir en omställning att kliva ner en division, men för mig är man det lag som har den bredaste truppen.

Serien består som vanligt av tolv lag från den mellersta delen av Sverige där vi har allt från storsatsande klassiska klubbar till lite mindre föreningar som egentligen enbart driver en fin verksamhet. Till årets serie har vi två som förändringar bland lagen och det är att Åker/Strängnäs har åkt ner ett hack och istället ersatts av VIK Hockey. Grästorp har flyttats ner i söder och ersatts av värmländska Grums. Gurklaget från Västerås har sitt tydliga mål och det är att man ska tillbaka till Hockeyallsvenskan där man hör hemma. I och med att det är ett hett Västerås som ersatt ett dålig Åkers så är det självklart att den i övrigt lite halvgråa serien fått sig ett litet lyft på alla plan.

Vinnaren
För mig är Västerås den givna vinnaren här. Man har ett tydligt mål från grunden att man ska tillbaka till hockeyallsvenskan där man egentligen har alla förutsättningar för detta. Visst, man har självklart en ganska stor spelaromsättning med tanke på att man fått hoppa ner ett hack. Dock är det inte alla som lämnat utan man har fått behålla ett par stabila backpjäser och även målvakten Marcus Dahlbom som vi vet är riktigt bra för den här nivån. Självklart har man fyllt på med en hel del spetskompetens inför säsongen där jag framförallt tycker att backsidan ser otroligt vass ut. Framåt har man mycket poängspelare och målet är tydligt att man ska tillbaka. Att man sedan har ekonomin för att förstärka är självklart ett plus. Deras kanske viktigaste förlängning var med lagkaptenen sedan två år tillbaka, Fredrik Johansson. En duktig spelare som kanske tillochmed också får ta rollen som seriens vassaste. Västerås har en stark försäsong bakom sig med många matcher mot kvalificerat motstånd där man för mesta delen har segrar. 12-1 mot Köping imponerar även fast Köping är långt ifrån det bästa man mött hittills.

Utmanarna
Den första utmanaren är självklart Mariestad. Man har haft samma stomme i laget under ett par säsonger och börjar utvecklas och bli riktigt vassa igen. Däremot så tror jag ännu en gång att man inte kommer räcka till för en serieseger. Man har fortfarande ett väldigt komplett lag, men man har tappat alldeles för mycket spetskompetens. Douglas Lögdal, Tobias Björklund, Linus Pellfolk och framförallt ettans bästa målvakt i Arvid Ljung har försvunnit. Även fast man fått in ett par vassa killar med bland annat Eddie Davidsson som kommer hem så har man ändå en sämre trupp en förra säsongen och det blir verkligen inte lättare nu när Västerås ska bekämpas.

Den anda utmanaren är Borlänge som två å i rad har vunnit den västra grundserien. Nu tror jag dock att det är dags att stiga åt sidan igen trots att man på pappret fortfarande har ett riktigt bra lag. Dock så vek man ned sig lite i allettan förra året där man slutade på plats åtta av tio möjliga och det kanske också speglar lite vart dem ligger egentligen med tanke på att man säsongen innan det hade all studs med sig. Man kommer vara med i toppen, men räcker inte till i slutändan den här säsongen.

Sätter varningens finger för Skövde som värvat riktigt bra och Lindlöven som alltid lyckas knipa några poäng mot topplagen, men inget som kommer hota över 22 matcher.

Talar emot Västerås:
* En sak, och det är att alla lag kommer göra allt i sin makt för att göra livet surt för klassiska Västerås oavsett tabelläge.

Västerås spelas som vinnare av Hockeyettan Västra till oddset 2.35 hos betsafe.

Lycka till!

/Heden

  • Spännande kampanjer
  • Snygg sajt
  • Flera specialspel
Feedback