Reklam

Vinnare Franska Öppna: Novak Djokovic

27 september 2020 at 11:00 - Franska Öppna
2 mar 2020 at 09:49 (Uppdaterad 22 sep 2020 at 08:44) 02/03
425
+2
Chans: 35%
Spelvärde: 140,00%
Lägsta spelbara odds: 2,86
Units: 10/10
Bethard Spela nu hos Bethard
Turnering: Franska Öppna. Underlag: Grus.

Det är läge nu. Det är läge att spela på att världens bästa, tidernas bästa, tennisspelare vinner Franska Öppna i sommar och då ganska sätter upp en möjlighet för att till slut göra det som ingen gjort i modern tid, vinna alla fyra Grand Slam-turneringar under en och samma säsong.

Jag tror inte att gruset kommer fortsätta rädda Nadal i sommar.

Och jag tycker att Thiems insats i Australian Open skrämt upp oddset på Djokovic alldeles för mycket.

Alldeles för lågt odds på Nadal

Först och främst, att Nadal står i under 2 gånger pengarna just nu är rent vansinne. Han fick stryk av Thiem i Australian Open senast och det kändes som att Thiem hade ett övertag på honom där. Thiem har också slagit Nadal ett gäng gånger på grus senaste åren. Lägg därtill att Nadal, oavsett underlag, förvandlas till en mental dvärg när han möter Djokovic numera. Nadal har två stenhårda motståndare i sommar och man kan absolut inte säga att det är mer än 50% chans att han vinner. Det är knasigt.

Djokovic har några misslyckade grussäsonger bakom sig, men då har det handlat om att han märkligt nog tappat formen precis den här tiden på året. Jag tror det är tillfälligheter som gör det. Grus gynnar honom inte, men det missgynnar honom heller inte särskilt mycket. Det handlar mer om att andra spelare gynnas. I sammanhanget måste man dock veta hur mycket bättre Djokovic är än de andra på de övriga underlagen. Att få det till att Nadal och Thiem på något sätt är mycket bättre än Djokovic på grus, det är knasigt.

50% chans till enkel väg mot finalen

Djokovic kommer troligen vara förstaseedad i Franska Öppna. Det ska mycket till för att Nadal ska ta sig förbi honom innan sommaren. Därmed är det 50% chans att Djokovic får en högst human väg fram till final. Att han alltså slipper Nadal, det gör han garanterat, men 50% chans att han slipper Thiem också och om man ska vara riktigt ärlig så finns det ingen annan spelare i startfältet han ska kunna förlora mot om han inte är i riktigt dåligt skick, något jag inte tror han kommer vara i sommar. Och i stora matcher, som en final i Franska Öppna onekligen är, där vet man att man vill ha Djokovic. Det finns ingen som kan utmana honom på det mentala planet och det betyder otroligt mycket i en sån match, oavsett vem han möter.

Jag tycker folk underskattar Djokovic grusnivå och jag tror han kommer komma otroligt taggad till den här turneringen som jag tror är ett av hans största mål den här säsongen. Det finns inte mycket kvar för honom att uppnå, men att vinna en Franska Öppna-titel till och helst slå Nadal i finalen, det är nog något han väldigt gärna vill. Plus då att möjligheten för att vinna alla fyra öppnas på vid gavel om han vinner den här. Han är jättefavorit i Wimbledon och klar favorit i US Open. 

Djokovic andrahandsfavorit

Hur man än vänder och vrider på det, Nadal är favorit, men inte så stor favorit som oddsen säger. Djokovic är för mig andrahandsfavorit framför Thiem, det håller inte oddsen med om. 4 gånger pengarna, det vill man gärna sitta med när det väl är dags framåt sommaren.

Hämta en bra bettingbonus här på Betting. Ta del av alla matcher idag, tablå med sport på TV och massor av bettingtips.

  • Lättnavigerad sajt
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Kommentarer

Feedback