Reklam

Vinnare Franska öppna: Dominic Thiem - Speltips & Rekar

29 maj 2022 at 10:00 - Tennis, Frankrike - Roland Garros
16 dec 2021 at 09:14 (Uppdaterad 17 maj 2022 at 10:04) 16/12
325
+1
Chans: 28%
Spelvärde: 224,00%
Lägsta spelbara odds: 3,57
Units: 6/10
Bethard Till Bethard
Hur har det kunnat bli så här egentligen? Går det så snabbt att glömma, kan man fråga sig.

Jodå, Thiem har varit borta länge. Han försvann under sommarens grässäsong. Precis i inledningen av grässäsongen drog han på sig en handskada som först såg harmlös ut. Han övervägde till och med att spela klart matchen där skadan uppkom. Men skador i händer är inget bra att få för tennisspelare och det stod ganska snabbt klart att han skulle bli borta länge. Tidigt meddelade han också att hans säsong var över.

Inför säsongen 2022 ska han dock vara tillbaka. Absolut, under halvåret han varit borta har Medvedev och Zverev tagit kliv framåt, men Djokovic har kanske också tagit ett litet kliv bakåt. Plus att Nadal också varit borta under denna tid och om man ser Thiem som ett osäkert kort inför 2022 så är Nadal ett superosäkert kort inför 2022.

Franska öppna börjar om ett halvår. Thiem kommer ha ett halvår på sig att bygga form inför den här turneringen. Att han inte skulle vara i gott skick inför den här turneringen skulle jag säga är direkt otroligt.

Som sagt, folk verkar glömma fort. Om Thiem inte skadat sig under grässäsongen hade han kanske inte gått in som favorit till Franska öppna, men beroende på hur grussäsongen gått kanske inte långt därifrån. Han har under flera år varit den som varit närmast Nadal i nivå på grus och när han nu till den här grussäsongen också hade tagit stora kliv på hardcourt, jag såg Thiem som en väldigt trolig vinnare av Franska öppna i somras. Han hade garanterat varit andrahandsfavorit inför turneringen.

Thiem andrahandsfavorit

Så ser jag på honom inför sommarens Franska öppna också. Han kommer nog vara andrahandsfavorit.

Nadal måste fortfarande ses som någon slags svag favorit inför turneringen. Vi snackar just svag favorit. Jag ser att Nadal spelas till 2,50 just nu hos Bethard. Det skulle inte förvåna mig om inte han, och inte heller någon annan spelare, stod i under 3 gånger pengarna när det väl är dags. Det kommer vara Nadal som minifavorit och sen kommer det vara Djokovic och Thiem där bakom. Medvedev står förresten just nu i 26 gånger pengarna på att vinna turneringen. Han kommer troligen vara världsetta inför Franska öppna i sommar. 26 gånger pengarna på världsettan. Visst är han svag på grus men ja, det är också lite konstigt. 

Thiem står just nu i 8 gånger pengarna på att vinna. Jag minns hur Federer en gång under eller om det var precis efter Australian Open stod i 7 gånger pengarna på att vinna Wimbledon. Jag minns att jag la upp speltips på det och jag minns att han vann. Jag minns att jag då skrev att han var klar favorit och att det var ett av tidernas bästa odds. Thiem är just nu inte favorit här, så det är inte ett så bra odds, men det är fortfarande sjukt, sjukt bra. 

Om man frågar mig talar allt för att Thiem kommer stå i mellan 3 och 4 gånger pengarna när det väl är dags. Då sitter man rätt fint med 8 gånger pengarna va?

Hur har oddsen då kunnat bli så skeva? Vilka står i för låga odds? 

Nadal står i för lågt odds. När favoriten står i lågt odds knuffar det upp oddsen på alla andra. Även Tsitsipas som var så bra och var i final i turneringen i somras är alldeles för betrodd. Han hade en svag andra halva av 2021. När Thiem är tillbaka har han tre spelare han ska ha väldigt svårt att besegra på grus framför sig. Att han står i 6 gånger pengarna är bara fel. Sen är det också lite för många spelare som ses med halvchans. Rublev, Ruud, Alcaraz. Visst, jätteduktiga spelare som man inte ska ignorera, men det är inte troligt att någon av dem vinner Franska öppna. Inte överhuvudtaget. 

När ni placerat detta spel, glöm inte att kolla in Bethards utbud på tennis rent allmänt. Man har alltid högst odds i världen på alla matcher från ATP-touren och givetvis från Grand Slam-turneringarna också. Ovanpå detta ligger min tennisblogg där, vamosrafa.se. Missa inte den heller. 

  • 100% upp till 1000 kr
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Kommentarer

Feedback